
سرعت، دقت، صحت و تعهد توأم با اعتمادسازی، باید راهبردیترین رویکرد فعالان حوزه رسانه باشد
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، حسین صادقی، صبح امروز در گردهمایی مدیران روابط عمومی حوزه های ستادی و استانی، با اشاره به نقش مهم روابط عمومی در سازمان، اظهار کرد: «روابط عمومی»، یکی از «بنیادیترین دانشها» و از مهمترین عوامل پیشرفت و رمز موفقیت بشر در عصر حاضر است که اگر به درستی شکل بگیرد، افقهای روشنی را برای دستگاه ترسیم خواهد کرد.
وی با بیان اینکه نباید نقش روابط عمومی را در تقویت فرهنگ توسعه، کشف و معرفی ظرفیتهای جامعه نادیده گرفت؛ تصریح کرد: مدیران و متولیان این نقش بی بدیل، بهویژه درنهاد مقدس آموزش و پرورش، به عنوان حلقه اتصال معلمان، دانش آموزان و خانوادهها، با بازآفرینی فرهنگ جامعه و کاهش فاصله صف تا ستاد و انتقال صحیح، صریح و دوسویه اطلاعات و ایجاد ارتباط با دیگر نهادهای اجرایی کشور، زمینههای الزام برای ایجاد جامعه فرهنگی و به تبع آن توسعه پایدار در کشور را فراهم میکنند.
صادقی افزود: این گفتوگو دو وجه دارد: وجه انفعالی و وجه فعال. در وجه انفعالی روابط عمومی منتظر اتفاق، مسأله یا دغدغهای است تا به تناسب آن واکنشی درخور نشان دهد. اما در وجه فعال،که مهمترین وجه کار در روابط عمومی است، تلاش میشود تا با ارائه محتوا، گزارش، برنامهها و ابتکارات نو و با در دست گرفتن روایت اول اخبار و اتفاقات و ارائه ایدههای نو، جریان سازی رسانهای را در اختیار گرفته و اهداف سازمان را محقق کند.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی با اشاره به اینکه کار در روابط عمومی، مستلزم عشق، تعلق سازمانی، دغدغهمندی و تعصب است، تصریح کرد: بیش از آنچه ابزار و امکانات، تعیین کننده باشند، اندیشه وخلاقیت تعیین کننده و راهگشا خواهد بود و بسیار مهم است که ما چه سهمی از این اندیشه و خلاقیت را درکارهای خود بکار بگیریم.
صادقی خاطرنشان کرد: امروزه در دهکده جهانی،که هیچ خبری از دیدهها پنهان نمیماند، روابط عمومی کارکرد بسیار مهمی در شفافیت و تحقق مأموریتهای دستگاه دارد و بدون همراهی آن هیچ موفقیتی به دست نمیآید.
وی ادامه داد: البته نباید فراموش کنیم که بدون ایجاد فرصت گفتمانسازی با اصحاب رسانه و دیگرمخاطبان، هیچ تحول و توفیقی در دستگاه به دست نمیآید؛ لذا هرچه در این عرصه تلاش شود، به همان میزان توفیقات بیشتری نصیب دستگاه میشود.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی با بیان اینکه بدون داشتن یک روابط عمومی فعال، هیچ موفقیتی را نمیتوان برای این نهاد عظیم، متصوّر شد، اذعان کرد: کوچکترین تصمیمات در این حوزه، بیشترین بازتاب و انعکاس را در میان دیگر دستگاههای اجرایی و جامعه بر جای خواهد گذاشت.
وی در ادامه سرعت، دقت، صحت و تعهد توأم با اعتمادسازی را راهبردیترین رویکرد فعالان حوزه رسانه دانست و گفت: از این منظر مقوله اطلاع رسانی و روابط عمومی را باید یک مقوله مدیریتی و راهبردی به شمار آورد که دو مقوله مهم اطلاع یابی واطلاع رسانی را بر عهده دارد.
صادقی با تأکید بر اینکه امروز رسانه و شبکههای عظیم اطلاع رسانی میتوانند از موشک و پهپاد و بمب اتم نیز مؤثرتر و نقش آفرینتر باشند، گفت: امیدواریم با برنامه ریزیهای صورت گرفته به منظور تعامل سازنده با فعالان رسانهای حوزه تعلیم و تربیت، شاهد استقرار فضایی امن، به دور از تشویش بوده و با رویکرد تفکر نقادانه، به تقویت جریان سازی رسانهای پرداخته و با استفاده حداکثری از فضای رسانهای کشور و بازتاب صحیح و بهنگام اخبار و رویدادهای آموزش و پرورش به ایجادگفتمان تحول در آموزش و پرورش در تمامی سطوح از مدرسه تا ستاد، دست یابیم.
وی ادامه داد: مدیران روابط عمومی باید مراقب دامهای ارتباطی در روابط عمومیها باشند، ظهور تکنولوژیهای مدرن ارتباطی و محتوای بیکیفیت دو دام جدی در روابط عمومیها هستند.
رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی تأکید کرد: در شرایط کنونی کشور که عدهای با انتشار محتوای نا امیدی، یأس و ناکارآمدی در پیتشویش و برهم زدن آرامش جامعه هستند، روابط عمومیها بیش از هر زمان دیگری، نیازمند بکارگیری رویکردهای فعالتر، کارآمدتر، گره گشاتر و امیدآفرین هستند.
صادقی خاطرنشان کرد: بیشک توفیق در این مسیر، مرهون همت بلند، هم دلی، باور به کار تیمی، ایجاد نگرش تخصصی به نقش و جایگاه اطلاع رسانی و روابط عمومی و به اشتراک گذاری تجارب زیسته و تجربه گردانی شما مدیران توانمند روابط عمومی خواهد بود.
عضو شورای معاونان آموزش وپرورش با اشاره به کارکردهای روابط عمومی در تحکیم وتضعیف ارزشهای سازمانی افزود:یکی از کارکردهای روابط عمومی دستگاهها تبیین دستاوردهای دولت ودستگاه و ایجاد موج امید ونشاط در جامعه است.
وی افزود: توفیقات دولت در نهضت ملی توسعه عدالت درفضاهای آموزشی و نگاه ویژه رئیس جمهور عزیز به آموزش وپرورش که در تاریخ این کشور بینظیر است، باید از سوی اصحاب رسانه و مدیران روابط عمومی به اطلاع مخاطبان اصلی خود برسد.
گفتنی است؛ در این جلسه مدیران روابط عمومی ستادی به شکل حضوری و مدیران روابط عمومی استانها به شکل غیرحضوری در بستر شاد، به بیان مسائل و پیشنهادهای خود پرداختند.