
پورثانی: تحول در مدارس با شکستن دیوارها و مشارکت مردمی امکانپذیر است
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل معاونت پرورشی و فرهنگی، حجت الاسلام محمدحسین پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی در دورهمی فعالان حوزه کودک و نوجوان که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد ضمن ابراز امیدواری از برگزاری این جلسه در آستانه نیمه شعبان برای زمینه سازی رشد دانش آموزان اظهار کرد: آموزش و پرورش با ۴۰ درصد بدنه دولت، با داشتن یک میلیون همکار فرهنگی، ۱۲۰ هزار مدرسه، ۶۰۰ هزار کلاس درس و ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار دانش آموز، بزرگترین و گسترده ترین مجموعه در کشور است.
وی افزود: حدود ۷۴۰ منطقه آموزشی در شهر تهران تا استان های مختلف داریم؛ برای انجام یک فعالیت در آموزش و پرورش در حوزه ستاد یک برنامه ریزی انجام و به بدنه ابلاغ می شود یکی از مسائل جدی امروز ما رسیدن پیام ستاد به صف است که باید به صورت گفتمانی انجام شود.
پورثانی اضافه کرد: در حوزه معاونت پرورشی ۹۲ مساله را احصا کرده ایم و یک کار علمی دقیقی انجام داده ایم که به صورت نخبگانی مسائل این حوزه را اعتبارسنجی و اولویت بندی کردیم.
معاون پرورشی و فرهنگی ادامه داد: در این مساله شناسی که طی ۳ سال انجام شد به چند مساله جدی در این حوزه رسیدیم. یکی از مسائل مهم این است که نیروی انسانی مناسب و کافی برای تربیت دانش آموزان نداریم در این حوزه ۳۴ هزار نیروی پرورشی و ۱۳ هزار نیروی مشاور داریم که با کمبود نیرو مواجه هستیم.
وی اضافه کرد: دچار کمی نگری افراطی در حوزه پرورشی شده ایم و به جای اینکه به سمت به فعلیت رساندن استعدادهای دانش آموزان برویم به سمت کمی نگری رفته ایم و تربیت به عنوان فرایندی درجهت رفتن از وضع نامطلوب به وضع ناموجود مطلوب تعریف شده است.
پورثانی تصریح کرد: عدم توجه به اقتضائات دانش آموز از دیگر مسائل مهم است اصلی ترین مساله عدم توجه به تفاوت های دانش آموزان است که باید مورد توجه قرار بگیرد. امروزه در عصر فضای مجازی و هوش مصنوعی، باید بتوانیم از موقعیت های جدید یادگیری و فرایندهای هویت بخش استفاده کنیم.
معاون وزیر افزود: جدایی آموزش از پرورش از دیگر مسائل مهم است؛ در آموزش و پرورش آزادراه آموزش را در اختیار داریم که فعالیت های پرورشی به عنوان یک فعالیت فوق بزنامه دیده شده اما در سند تحول بنیادین به عنوان دکترین آموزش و پرورش بر کلمه تربیت تاکید شده است.
وی با تاکید بر داشتن یک فهم دقیق از کلمه تربیت گفت: معنی تربیت یعنی به فعلیت رساندن استعدادهای دانش آموزان. برای ایجاد تحول در آموزش و پرورش، باید بتوان از ظرفیت گروه های مردمی و جهادی به عنوان کلیدی ترین موضوع، استفاده کرد.
پورثانی ادامه داد: تنوع موقعیت های یادگیری نیز می تواند بسیار کمک کننده باشد؛ این امر یعنی اینکه یک گروه تربیتی در مسجد، محله و اجتماع فضای آموزشی و تربیتی را برای دانش آموزان فراهم کند.
وی در جمع بندی صحبت های خود خطاب به فعالان حوزه کودک و نوجوان گفت: مجموعه وزارت آموزش و پرورش دغدغه های زیادی دارد لازم است طرح های شما ارائه و از ظرفیت ها استفاده شود.
پورثانی بیان کرد: ۱۱۸۲ کانون فرهنگی تربیتی در آموزش و پرورش فعال هستند که می توان از ظرفیت کانون ها نیز برای پیشبرد فعالیت ها استفاده کرد. با ظرفیت سازی و بسترسازی می توان برنامه ها را اجرایی کرد.
گفتنی است در این دورهمی هریک از فعالان حوزه به بیان مسائل و دغدغه های خود پرداختند.
منبع