هوش مصنوعی؛فرصتی نو، درتعلیم و تربیت خراسان جنوبی

هوش مصنوعی؛فرصتی نو، درتعلیم و تربیت خراسان جنوبی

  • 1403/11/25 پنج‌شنبه

سرپرست آموزش و پرورش خراسان جنوبی،با اشاره به اهمیت به‌کارگیری فناوری‌های نوین در عرصه آموزش و پرورش، گفت: تحول بزرگ در آموزش با هوش مصنوعی اتفاق خواهد افتاد از این رو برنامه‌ریزی برای استفاده از هوش مصنوعی در فرایند تعلیم و تربیت باید بیش از پیش مد نظر قرار گیرد.

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، مهدی مرتضوی، در جلسه برنامه ریزی فرهنگ سازی آموزش هوش مصنوعی،با اشاره به به تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت هوش مصنوعی و نقش آن در آینده ی فرایند تعلیم و تربیت اظهار کرد: هوش مصنوعی می‌تواند تحولی شگرف در شیوه‌های تدریس و یادگیری ایجاد کند.

وی با بیان اینکه، وزارت آموزش و پرورش اقدامات متعددی را در راستای توسعه و ترویج این فناوری در نظام آموزشی و پرورشی،به انجام رسانده است؛ اظهار کرد: با استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، می‌توانیم به دانش‌آموزان فرصت یادگیری شخصی‌سازی شده و مؤثرتر را ارائه دهیم.

سرپرست آموزش و پرورش خراسان جنوبی، بیانات مقام معظم رهبری را نشانه دغدغه‌مندی ایشان در حوزه هوش مصنوعی دانست و اضافه کرد: هوش مصنوعی و ابزارهای آن می‌تواند در زمینه‌های مختلفی از جمله ارائه محتوای آموزشی متنوع، ارزیابی عملکرد دانش‌آموزان و ارائه بازخوردهای مفید به معلمان مورد استفاده قرار گیرد.

نماینده وزیر آموزش و پرورش در خراسان جنوبی، رویکرد آموزش و پرورش را ایجاد تحول در فرایند یاد دهی و یاد گیری با تربیت معلمانی هوشمند ودانش‌آموز توانمند برشمرد و خاطر نشان کرد: برای بهره‌گیری بهینه از این فناوری، لازم است معلمان با شیوه‌های استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی در کلاس درس آشنا شوند.

این مقام مسؤل در آموزش و پرورش خراسان جنوبی، بااشاره به اهمیت آموزش معلمان در زمینه استفاده از هوش مصنوعی، تصریح کرد:  در همین راستا، ضرورت دارد دوره‌های آموزشی ویژه برای معلمان در نظر گرفته شده تا ایشان بتوانند از این فرصت‌ها به بهترین نحو استفاده کنند.

وی با تأکید بر اینکه استفاده از هوش مصنوعی به تنهایی نمی‌تواند تضمینی برای موفقیت در امر آموزش باشد، افزود: هوش مصنوعی ابزاری است که می‌تواند به بهبود کیفیت آموزش کمک کند، اما نقش معلم در هدایت و راهنمایی دانش‌آموزان همچنان بسیار مهم و ضروری است. ما باید تلاش کنیم تا تعادل مناسبی بین استفاده از فناوری و نقش انسانی معلم برقرار کنیم.

سرپرست آموزش و پرورش خراسان جنوبی، بر توسعه هوش مصنوعی و ضرورت برنامه‌ریزی دقیق برای پیشرفت در این حوزه در آموزش و پرورش تاکیدکردوابرازداشت:هرچندتاکنون برنامه ها و فعالیت هایی از قبیل برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی برای مدیران، معلمان، اولیای دانش آموزان در شهرستان ها به مرحله اجرا در آمده اما کافی نیست و باید بابرنامه ریزی دقیق گام های مؤثری در این حوزه برداشت.

به گفته مرتضوی، آموزش و پرورش خراسان جنوبی قصد دارد در آینده نزدیک، با انعقاد تفاهم‌نامه‌های همکاری با نهادهای داخلی و بین‌المللی به‌منظور توسعه برنامه هوش مصنوعی و به‌کارگیری آن در راستای ارتقای کیفیت آموزش و تربیت دانش‌آموزان استان گام های بلندی بردارد. 

شایان ذکر است، برنامه ریزی برای ارائه دوره‌های آموزشی مقدماتی و پیشرفته هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی، ارتقای دانش و مهارت معلمان در این حوزه و نحوه تدریس آن در کلاس درس، ایجاد فرصت‌های آموزشی برای معلمان و تولید محتواهای چندرسانه‌ای و انتشار آن‌ها در رسانه‌های آموزشی، از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.

منبع