اجرای طرح توسعه فرهنگ‌سازی و آموزش هوش مصنوعی در مدارس استان سمنان

اجرای طرح توسعه فرهنگ‌سازی و آموزش هوش مصنوعی در مدارس استان سمنان

  • 1403/11/21 یک‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی آموزش و پرورش استان سمنان، علی‌اکبر شعبانی مشاور مدیرکل آموزش و پرورش سمنان از طرح پیشنهادی قاسم شریفی مدیرکل آموزش و پرورش استان با عنوان توسعه فرهنگ‌سازی و آموزش هوش مصنوعی در مدارس خبر داد و گفت: با توجه به سرعت پیشرفت فناوری و نیازهای روزافزون کشورها به توسعه نیروی انسانی متخصص در حوزه‌های نوین، هوش مصنوعی به یکی از حوزه‌های کلیدی در آینده‌نگری نظام‌های آموزشی جهان تبدیل شده است.

وی اظهار داشت: استان سمنان با وجود ظرفیت‌های ویژه‌ در حوزه فناوری و زیرساخت‌های آموزشی می‌تواند به یکی از قطب‌های تربیت نیروهای متخصص در این زمینه تبدیل شود.

شعبانی هدف از این طرح را ارتقا سطح آگاهی و مهارت‌های هوش مصنوعی در دانش‌آموزان و معلمان مدارس استان سمنان دانست و افزود: این طرح با تأکید بر اهمیت تربیت نیروی انسانی متخصص و آمادگی مدارس برای مواجهه با چالش‌های آینده تدوین شده و ضرورت اجرای آن در مدارس به دلیل تنوع زیرساخت‌های صنعتی، اقتصادی و فناوری و حضور دانشگاه‌های معتبر در مسیر رشد و توسعه فناورانه است.

مشاور مدیرکل آموزش و پرورش سمنان یادآور شد: برای حرکت توسعه در مسیر صحیح و همخوانی با روندهای جهانی، آموزش هوش مصنوعی و مفاهیم مرتبط در سطح مدارس از اهمیت بالایی ازجمله آمادگی دانش‌آموزان برای مشاغل آینده، تقویت ارتباط بین آموزش و صنعت، کاهش مهاجرت نخبگان و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، برخوردار است.

شعبانی در ادامه سخنانش، ایجاد فرهنگ عمومی در زمینه هوش مصنوعی با افزایش آگاهی عمومی درباره هوش مصنوعی از طریق آموزش در مدارس، معلمان و دانش‌آموزان، تقویت زیرساخت‌های آموزشی مرتبط با فناوری، آمادگی دانش‌آموزان برای چالش‌های آینده، ترویج روحیه خلاقیت و نوآوری را از اهداف اصلی این طرح، عنوان و خاطرنشان کرد: این طرح بر اساس اسناد فرادستی ملی و منطقه‌ای تدوین شده که به توسعه فناوری و آموزش نوین تأکید دارند و ازجمله آن‌ها سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ جمهوری اسلامی ایران با تأکید بر توسعه فناوری‌های نوین و تبدیل ایران به قدرت علمی و فناوری در منطقه، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با تأکید بر نقش فناوری در آموزش و توسعه دانش دیجیتال در مدارس، برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور با تأکید بر توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و اهمیت فناوری‌های نوین در پیشرفت کشور و سند توسعه و پیشرفت هوش مصنوعی ایران با تأکید بر اهمیت آموزش هوش مصنوعی در مدارس به‌منظور تربیت نیروی انسانی آینده‌نگر است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به تشریح تفصیلی طرح و چرایی و چگونگی تشکیل کارگروه تخصصی، انتخاب و معرفی اعضای کارگروه، وظایف کارگروه، نیازسنجی و ارزیابی وضعیت فعلی مدارس، ضرورت انجام تحقیقات مقدماتی، تدوین برنامه‌های آموزشی، تجهیز و توسعه زیرساخت‌های مدارس، آموزش معلمان و مربیان و... پرداخت.

مشاور مدیرکل آموزش و پرورش سمنان تصریح کرد: شریفی یکی از پیش‌نیازهای موفقیت این طرح را تجهیز مدارس استان به زیرساخت‌های فناوری دانست که برای تحقق این منظور اقداماتی چون تجهیز مدارس به آزمایشگاه‌های کامپیوتری، راه‌اندازی پلتفرم‌های آموزشی دیجیتال، تهیه منابع آموزشی دیجیتال و چاپی، ارائه کتاب‌ها، ویدئوهای آموزشی و نرم‌افزارهای مرتبط به مدارس، برگزاری دوره‌های آموزشی حضوری و آنلاین، پشتیبانی آموزشی از معلمان و فراهم‌سازی پلتفرم‌هایی برای ارائه مشاوره و پشتیبانی فنی به آن‌ها در طول دوره‌های آموزشی و اجرای طرح، ارزیابی و به‌روزرسانی طرح، ارزیابی عملکرد مدارس به‌طور منظم با استفاده از آزمون‌های تئوری و عملی و سنجش میزان یادگیری، بازبینی منابع آموزشی، تعیین بودجه‌های استانی و ملی، حمایت از طریق شرکت‌های فناوری و صنایع استان، استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها و فازبندی اجرایی طرح و... باید در نظر گرفته شود.

مشاور مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان در پایان سخنانش اظهار داشت: با بهره‌گیری از ظرفیت‌های استانی و تأکید بر اسناد فرادستی و توجه به نیازهای آموزشی، می‌توان استان سمنان را به قطبی در زمینه آموزش فناوری‌های نوین، تبدیل و نقش مهمی در پیش‌برد توسعه ملی ایفا کرد و آن را در مسیر پیشرفت‌های فناورانه و تربیت نیروی انسانی ماهر قرار داد.

منبع