حوزه نظارت و ارزیابی می‌تواند پیشنهادات اثربخش و مفید برای بهبود و اصلاح فرآیندها ارائه دهد

حوزه نظارت و ارزیابی می‌تواند پیشنهادات اثربخش و مفید برای بهبود و اصلاح فرآیندها ارائه دهد

  • 1403/11/17 چهارشنبه

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، محمد سلیمی در دانشگاه فرهنگیان با تبیین سیاست ها، برنامهها و انتظارات، اظهار کرد: برای تحول در سازمانها باید به سازمان یادگیرنده تبدیل شویم.

وی با بیان اینکه تمامی نظامهای آموزشی موفق دنیا در سه ویژگی اشتراک دارند، خاطرنشان کرد:تمرکز بر کیفیت معلمان، برنامه های درسی انعطاف پذیر و استقلال مدارس که کیفیت معلمان از مهمترین آنها است، سه ویژگی مشترک را شامل می شوند

سلیمی تصریح کرد: دارا بودن مهارت، استعداد و علاقه به حرفه معلمی و تدریس از ویژگی‌های معلمان کیفی است و دانشگاه فرهنگیان با تربیت معلمانی با چنین خصوصیاتی یکی از ستونهای اصلی نظام تعلیم و تربیت قوی را ایجاد می‌کند که مهمترین عامل در موفقیت تحصیلی دانش آموزان است.

وی در ادامه با تأکید بر اهمیت جذب، استخدام و توانمندسازی معلمان، گفت: در مدارسی که معلم با کیفیت وجود دارد، آموزش هرگز تعطیل نشده و آموزش و پرورش با کیفیت و قوت به پیش حرکت خواهد کرد.

سلیمی داشتن انگیزه را موجب افزایش اثربخشی و کارایی دانست و بر نگاه تاثیربخشی و اثرگذاری در آموزش و توسعه حرفه ای معلمان و به روز بودن آنان تأکید کرد.

مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش، در ادامه بر ارزیابی عملکرد و انگیزه دهی به معلمان  براساس پیشرفت دانش آموزان اشاره و خاطر نشان کرد: در تعلیم و تربیت پیشرفته و موفق، کیفیت با تغییر رفتار و پیشرفت دانش آموزان ارزیابی می‌شود.

وی حوزه نظارت و ارزیابی را حوزه تخصصی بر شمرد که اهداف، برنامهها و ظرفیتها را می‌شناسد و می‌تواند پیشنهادات اثربخش و مفید در راستای بهبود و اصلاح فرآیندها ارائه دهد و تصریح کرد: اگر سازمان از ریل و برنامه خارج شود ارزیابی عملکرد هشدار خروج و برگشت به ریل اصلی را خواهد داد.

سلیمی همچنین نگاه رئیس جمهور به توسعه عدالت آموزشی را نگاهی جدی در ابعاد سخت افزاری (امکانات و ساختمان) و نرم افزاری (توجه به کیفیت آموزشی، چیدمان کلاس، برنامه درسی و روش های یاددهی-یادگیری) عنوان کرد.

 

منبع