
نهضت سوادآموزی یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران یوسف بهارلو مدیر کل آموزش وپرورش شهرستانهای استان تهران از برگزاری چهارمین جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی در سال ۱۴۰۳ با حضور عبدالرضا فولادوندراد معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی و محمدصادق معتمدیان استاندار تهران در پازندهم بهمن ماه سال جاری در سالن جلسات استانداری خبر داد.
بهارلو در تشریح این خبر به نقل از رییس سازمان نهضت سوادآموزی گفت:با توجه به تلفیق جلسات شورای آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران با آموزش و پرورش شهر تهران بهتر است به دلیل دستور جلسات فراوان هر شش ماه یکبار بصورت جداگانه برگزار شود.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی بیان کرد: معنی و مفهوم باسواد بودن در دوران گذشته تعاریف گوناگونی داشته است اما آخرین تعریف این است که ما بتوانیم تفکرات خود را در مرحله عمل بگذاریم و در درون خودمان تغییر ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی نهضت سوادآموزی است اظهار داشت: درصد باسوادی کشور در سالهای قبل از انقلاب حدود ۴۷ درصد در جمعیت هدف ۱۰ تا ۴۹ سال محاسبه شده اما در حال حاضر این آمار به حدود ۹۸ درصد افزایش یافته است که میتوان آن را یکی از بزرگترین ثمرههای انقلاب اسلامی عنوان کرد. البته این موفقیت دستاورد آموزش و پرورش با همراهی نهضت سوادآموزی است که موجب شده امروزه سواد تا دورترین نقاط کشور نیز گسترش یابد.
رییس سازمان نهضت سوادآموزی بر اساس حکم نمایندگان محترم مجلس در برنامه هفتم بند ب ماده ۹۱ اساسنامه سازمان نهضت سوادآموزی و لزوم بروزرسانی اساسنامه سازمان نهضت و تایید سازمان مدیریت و برنامه ریزی تصریح کرد: آن چیزی که ماموریت جدید سازمان نهضت سوادآموزی است، آموزش مستمر مهارتهای سبک زندگی، مهارتهای بدون متولی و مهارتهای مورد نیاز جامعه از قبیل مدیریت انرژی، خود مراقبتی و بهداشت میباشد؛ هرچند در کتب درسی نکاتی در رابطه با این مهارتها آمده اما سازمان نهضت سوادآموزی و آموزش مستمر همگانی از این به بعد در این حوزه ماموریت خطیری دارد.
باید بازنگری میشد. ما با کمک وزیر محترم آموزش و پرورش این اساسنامه را به روز کردیم سپس در سازمان مدیریت و برنامهریزی مورد تایید قرار گرفت و بعد به صورت لایحه به دولت ارائه شد که دولت بنا شد مراحل آن را دنبال کند.
فولادوند با تاکید بر نیاز آموزش قوانین و مقررات به شهروندان در شهرهای بزرگ اظهار داشت: ضروری است شرایطی در استان فراهم شود تا هرشش ماه یکبار شورای عالی پشتیبانی سواد کشور تشکیل شود که اولین جلسه حدود ۱۵ اسفند ماه به ریاست محمدرضا عارف معاون اول رییس جمهور با موضوع تشریح اساسنامه جدید برگزار خواهد شد. همچنین نیاز است مصوبه دیگری در رابطه با اطلس سوادآموزی در تهران و شهرستانهای تهران تصویب شود تا با تمام توان و تمرکز بر روی مسئله بیسوادی از جمله حضور اتباع بیسواد در حواشی تهران که آسیبهایی را نیز به دنبال دارد، بتوانیم بخشی از این آسیبها را کاهش دهیم.
گفتنی است؛ معاون وزیر در پایان ضمن قدردانی از بعضی از شرکای سازمان سوادآموزی از قبیل اموزندانها، کمیته امداد، نیروهای نظامی و انتظامی خواستار برگزاری جلسه مجزای شورای پشتیبانی استان جهت ترغیب سایر شرکا شد.
منبع