
نشست کارگروه استانی پژوهشسراها
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران، مرتضی تاجیک معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران از برگزاری اولین نشست کارگروه استانی پژوهشسراهای دانشآموزی شهرستانهای استان تهران با محوریت برگزاری و داوری مسابقات ششمین جشنواره علمی-پژوهشی پژوهشسراهای دانشآموزی کشور خبر داد و گفت: محور اصلی این برنامه داوری مسابقات در مرحله منطقه ای و استانی بود .
وی افزود: مسابقات این جشنواره در 12 محور مختلف شامل: زیست فناوری، سلول های بنیادی، فناوری هستهای، کدنویسی، رباتیک و هوش مصنوعی، ادبیات و علوم انسانی، نجوم، آزمایشگاه علوم تجربی، ترابری نوین و فضایی و ... برگزار می گردد و هر محور نیز مشتمل بر گرایش های متنوعی با لحاظ کردن سن و مقطع تحصیلی دانشآموزان می باشد.
تاجیک در ادامه عنوان نمود: با توجه به این تنوع گرایشها و مسابقات، استعدادها و علایق مختلف مخاطبان (دانش آموزان پایه چهارم تا دوازدهم اعم از رشته های نظری و فنی و حرفه ای و کاردانش) در نظر گرفته شده و انتظار میرود پژوهشسراها با بهرهگیری از ظرفیتهای پیامرسانها و حضور کارشناسان خود در مدارس، این مسابقات را به درستی معرفی نمایند تا طیف گسترده ای از دانش آموزان استان، بتوانند توانایی های خود را با همسالان خود محک بزنند .
تاجیک خاطرنشان کرد: اصلی ترین هدف توسعۀ پژوهش سراهای دانش آموزی در مناطق، جلب حداکثری دانشآموزان به این مراکز است؛ چرا که محیط پژوهشسراها، آزمایشگاهها، فعالیت های خلاقانه و پیشنهادی طبق اساسنامه وزارتی، شامل انجام آزمایشهای جذاب، برگزاری بازارچه کارآفرینی و کسب و کارِ دانش آموزی، کارگاه آموزشی با نگاهی به فناوری روز موردنیاز دانش آموزان همگی میتوانند زمینه ای فراهم آورند تا پژوهش های علمی دانشآموزی صورت گیرد.
گفتنی است:کسب موفقیت های علمی میتواند راهی برای بهبود زندگی آینده و ارائه راهکارهای علمی برای استفاده بهتر از تکنولوژی باشد که در این مسیر، پژوهشسراها، یکی از بهترین بسترها برای شناسایی و توسعه استعدادهای دانشآموزی بهشمار میرود.
تاجیک با اظهار امیدواری در جهت یادگیری بهتر دانش آموزان ادامه دارد: همکاران حاضر در پژوهش سراها باید بتوانند برنامه هایی متنوع برای حضور هدفمند دانش آموزان در این محیط یادگیری تدارک بینند چرا که مسیر پژوهشسراها، راه را برای ایجاد علاقه بیشتر به مطالعه، تحقیق و پژوهش و همچنین بروز خلاقیت آینده سازان میهن مان هموار می سازد.
معاون آموزش متوسطه استان در پایان بیان داشت: این برنامهها نهایتا با هدف آشناسازی دانش آموزان، رابطان پژوهشی و مدیران مدارس با فعالیتهای پژوهش سراها صورت می گیرد تا بتوانیم محیطی فراهم نماییم که دانش آموزان را مشتاق به مراجعه مکرر و حضور بیشتر در این محیط نماید.