با مولدسازی ۹ ملک، ۵ هزار کلاس درس در استان خراسان رضوی ساخته می شود

با مولدسازی ۹ ملک، ۵ هزار کلاس درس در استان خراسان رضوی ساخته می شود

  • 1403/11/3 چهارشنبه

به گزارش روابط عمومی آموزش وپرورش خراسان رضوی، هفتمين جلسه شورای آموزش و پرورش استان خراسان رضوی با موضوع افزایش سرانه آموزشی در استان، ظهر امروز و با حضور سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی، شهردار مشهد و جمعی از مسئولین استانی خراسان رضوی در محل استانداری برگزار شد.

میکائیل باقری در این نشست با اشاره به پایین بودن میزان سرانه آموزشی در کشور و نگاه ویژه برای رفع آن بیان کرد: میانگین سرانه آموزشی در نظر گرفته شده برای هر نفر ۶.۷ متر است اما آمار سرانه آموزشی امروز در کشور ۵.۳ متر است یعنی آمار کل کشور، هم حدود یک و نیم متر با استاندارد فاصله دارد.

باقری با اشاره به وضعیت نامناسب سرانه آموزشی در خراسان رضوی بیان کرد: سرانه آموزشی ما در استان ۴.۳ متر است و ۱۷ تا از شهرستان‌های ما زیر این میانگین هستند و برای رسیدن به این میانگین، به ۸۶۲ کلاس نیاز دارند تا سرانه آموزشی‌مان را در تمام شهرستان‌ها به آن میانگین استانی برسانیم. 

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای رفع این کسری‌ها بیان کرد: آموزش و پرورش با مولدسازی به صورت جدی به دنبال رفع کسری‌ها است، ۹ ملک را آماده مولدسازی کردیم و مشکلشان حل شده است و امروز می‌توانیم پنج هزار کلاس را با مشارکت ستاد نوسازی و خیرین بسازیم.

باقری در ادامه با اشاره به مشکلات مولدسازی این املاک در مسیر مدرسه‌سازی بیان کرد: یک مشکلی که با آن مواجه هستیم، مربوط به مولدسازی یا تبدیل این املاک مازاد به ریال است که باید پروتکل‌های اداری طی شود.

وی ادامه داد: یکی از این پروتکل‌ها فروش از طریق مزایده است که برای دو ملک ما تاکنون سه بار مزایده برگزار شده است اما هیچ مشتری برای آن پیدا نشده است که البته بر اساس قانون می‌توانیم با تهاتر این مسئله را حل کنیم و مشکلی وجود ندارد.سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مسئله اصلی آموزش و پرورش زمین است و اگر حتی پولسازی انجام شود و املاک به پول تبدیل شود، ما از پول تهیه شده برای ساخت ۸۰۰۰ کلاس، فقط برای ۷۰۰ کلاس زمین داریم. باقری ضمن تاکید به آنکه اکثر زمین‌های موجود در مشهد قرار دارد و مشکل اصلی کمبود کلاس‌ها در ناحیه تبادکان است بیان کرد: برای رسیدن به میانگین به ۲۹۰۰ کلاس درس در این ناحیه نیاز است که مشکل پول آن حل‌ شده است اما زمین برای ساخت موجود نداریم.وی ادامه داد: برای حل این موضوع نیاز داریم که دیگر دستگاه‌ها و ارگان‌ها زمین‌های خالی و فضاهای آموزشی که کاربری آموزشی دارند را مطابق قانون برای ساخت کلاس درس به ما ارائه دهند.

سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: مشکل دیگر ما در کمبود فضای آموزشی انبوه‌سازان هستند. انبوه‌سازان به ازای ساخت هر ۲۰۰ واحد مسکونی باید یک مدرسه بسازند. ۵۲ انبوه‌ساز در استان داریم که هنوز یک مدرسه هم نساخته‌اند. 

وی افزود: برخی از این افراد اکنون در حال دریافت مجوز برای ساخت هستند و یا ملکی دارند که پایان کار نگرفته‌اند. انتظار ما از شهرداری این است که دستور بدهند این عزیزانی که در حال درخواست پروانه هستند، مکلف شوند که فضای آموزشی را نیز فراهم کنند.

منبع