همیش گرامیداشت هفته شوراهای آموزش‌ و پرورش برگزار شد

همیش گرامیداشت هفته شوراهای آموزش‌ و پرورش برگزار شد

  • 1403/11/3 چهارشنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش گلستان، صبح امروز یکشنبه 30 دی ماه 1403،  همایش گرامیداشت هفته شوراهای آموزش و پرورش با حضور اعضای شورای آموزش و پرورش استان و مناطق چهارده گانه استان در کانون طه گرگان برگزار شد.

حاجی گلدی کر، معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری گلستان، در این همایش به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های موجود در نظام آموزشی پرداخت. وی با اشاره به قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش که 31 سال پیش تصویب شده است، گفت: «این شوراها باید به عنوان نهادهای کلیدی در ارتقای کیفیت آموزش و پرورش فعالیت کنند و ارزیابی عملکرد آن‌ها بر اساس گزارش‌های ارائه شده انجام شود.»

کر با تأکید بر اهمیت پژوهش در نظام آموزشی، افزود: «متأسفانه توجه کافی به پژوهش در آموزش و پرورش نشده است. پژوهش باید محور اصلی کارها باشد و به عنوان یک ابزار هدایت کننده در نظر گرفته شود. باید از ابتکارات دانش‌آموزان حمایت کنیم تا آن‌ها بتوانند در عرصه‌های بین‌المللی بدرخشند.»

وی همچنین به آسیب‌های اجتماعی و نقش معلمان در هدایت دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: «معلمان باید فعالیت‌های فرهنگی را تقویت کنند تا از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری شود. برگزاری جلسات مشورتی با والدین نیز ضروری است تا ارتباط مستقیم برقرار شود و از آسیب‌های اجتماعی که بر دانش‌آموزان تأثیر می‌گذارد، کاسته شود.»

معاون استانداری گلستان در ادامه بر لزوم توجه به عدالت آموزشی و نوسازی مدارس در مناطق محروم تأکید کرد و گفت: «آموزش و پرورش باید به عنوان یک نهاد ایجاد کننده نیروی انسانی توانمند عمل کند. نیروی انسانی توانمند، ابزاری برنده در مقابل چالش‌ها و توسعه جامعه است.»

کر در پایان با ابراز امیدواری نسبت به بهبود وضعیت آموزش و پرورش، گفت: «ما باید با مدل‌های جدید و به روز، نظام آموزشی را ارتقا دهیم و به تربیت نسل‌های آینده کمک کنیم. امیدوارم با تلاش‌های مستمر همه شما عزیزان، قدم‌های مثبتی در این راستا برداشته شود.»

قدرت‌اله نظری، مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان، در این همایش، با تأکید بر اهمیت شورا و مشارکت در تصمیم‌گیری‌ها، این اصل را مبنای توسعه و تحول در نظام تعلیم و تربیت دانست. وی با اشاره به سیره پیامبر اکرم (ص) در مشورت و مشارکت با یاران خود و همچنین تأکیدات امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب بر اهمیت نقش مردم، بر نهادینه شدن فرهنگ مشورت و مشارکت در تمامی سطوح آموزش و پرورش تاکید کرد.

نظری با بیان اینکه “تاریخ حیات انسان، تاریخ مشارکت است” اظهار داشت: “مشارکت یک ودیعه فطری است و همه ما مکلفیم در امور مشارکتی جامعه دخالت داشته باشیم.” وی افزود که بستر توسعه مشارکت از کلاس‌های درس آغاز می‌شود و باید این فرهنگ از مدارس به محلات و سپس به شهرها و استان‌ها گسترش یابد.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با اشاره به اینکه “جوامعی که مسیر توسعه را از کلاس درس می دانند، جوامع توسعه یافته هستند”، تأکید کرد: “برای رسیدن به توسعه، پیشرفت و چشم اندازهای ترسیم شده، باید از مسیر آموزش و پرورش آغاز کنیم.” وی همچنین به توجه ویژه رئیس جمهور به آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: “مسیر اعتلا و پیشرفت نظام از آموزش و پرورش می گذرد.”

نظری در ادامه خواستار گفتمان سازی مشورت و مشارکت در سطح استان شد و افزود: “با اجماع استانی و اهتمام به این موضوع، می توان به اهداف عالیه نظام دست یافت.” وی با بیان اینکه قریب به دوسوم جمعیت کشور مستقیم آموزش و پرورشی هستند، تصریح کرد: “جامعه آموزش و پرورش، جامعه بزرگ، فاخر و فرهیخته است و می تواند از این ظرفیت عظیم برای توسعه کشور استفاده شود.”

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان با تأکید بر اینکه سرمایه گذاری در آموزش و پرورش هزینه نیست، بلکه سرمایه گذاری است، از همه دستگاه‌ها خواست تا نگاه خود را به آموزش و پرورش معطوف کنند. وی همچنین از شوراهای آموزش و پرورش خواست تا نسبت به گذشته فعال تر شده و با نظام مسئله یابی، اولویت بندی مسائل را در دستور کار قرار دهند.

نظری در پایان، ابراز امیدواری کرد که با هم‌اندیشی و تشریک مساعی، اتفاقات خوبی در آموزش و پرورش و متعاقب آن، تعالی و پیشرفت کشور رقم خواهد خورد.

علی حسنی، رئیس اداره مدارس و مراکز غیردولتی و مشارکت‌های مردمی آموزش و پرورش استان در ابتدای این جلسه با اشاره به وجود 14 شهرستان و شورای آموزش و پرورش در استان گلستان، گفت: «این شوراها حداقل ماهی یک بار جلسه تشکیل می‌دهند و عملکرد آن‌ها در پنج محور و 52 شاخص ارزیابی می‌شود. امسال، عملکرد شوراها در زمینه‌های آموزشی و پرورشی، نوسازی و اجرای مواد مالی، کیفیت بخشی جلسات و پژوهشی مورد بررسی قرار گرفته است.»

حسنی همچنین به رشد برخی شهرستان‌ها در دریافت عوارض از شهرداری ها و اجرای مواد قانونی اشاره کرد و گفت: «شهرستان‌های گرگان، آزادشهر، مراوه‌تپه و آ‌ق‌قلا بیشترین رشد را در این زمینه داشتند. همچنین، در بحث کیفیت بخشی جلسات، 168 جلسه باید در استان برگزار می‌شد که 105 جلسه تشکیل شده است. بیشترین تعداد جلسات مربوط به شهرستان‌های آزادشهر و رامیان بود.»

وی همچنین بر لزوم توجه بیشتر به مواد مغفول مانده قانون شورا تأکید کرد و گفت: «امیدواریم شوراهای آموزش و پرورش بتوانند اقدامات مؤثرتری در سطح استان انجام دهند و با بهره‌گیری از منابع و امکانات، نظارت مردم در امر آموزش و پرورش را افزایش دهند.»

شایان ذکر است در انتهای این همایش از اعضای شورای آموزش‌ و پرورش شهرستان های گنبدکاووس، آزادشهر، گرگان بعنوان شوراهای برتر آموزش‌ و پرورش استان گلستان تقدیر بعمل آمد. 

منبع