انسجام سازمانی، محور اصلی ارتقای نظام تعلیم و تربیت است

انسجام سازمانی، محور اصلی ارتقای نظام تعلیم و تربیت است

  • 1403/11/3 چهارشنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش گلستان، ظهر شنبه 29 دی ماه 1403 ، قدرت‌اله نظری، مدیرکل آموزش و پرورش استان، در جلسه شورای معاونین این اداره کل، بر اهمیت انسجام سازمانی به عنوان کلید ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت تأکید کرد. 

وی با اشاره به ظرفیت‌های مغفول مانده در آموزش و پرورش، خواستار بهره‌وری بیشتر از این ظرفیت‌ها شد و از همه کارکنان خواست که با اخلاق حرفه‌ای، رفتار سازمانی، تعلق سازمانی، تفکر سازمانی، تعهد سازمانی، و توجه به منافع سازمان، در جهت تحقق اهداف آموزش و پرورش گام بردارند.

نظری با تاکید بر اینکه سازمان آموزش و پرورش نیازمند نظم است، گفت: مهم‌ترین چالش آموزش و پرورش در استان، نبود انسجام سازمانی است. وی افزود: این انسجام باید از کلاس درس و مدرسه آغاز شده و تا سطوح استانی ادامه یابد. مدیرکل آموزش و پرورش همچنین خواستار توجه به برنامه ریزی عملیاتی در همه سطوح شد و بر این نکته تاکید کرد که میدان برنامه‌ریزی، کف کلاس و مدرسه است.

وی با اشاره به اینکه “بودجه کشور یک زمانی چهار پنج تا پوشه بود و بعد شد یک پوشه چند بندی،” اظهار داشت: “حجم بودجه مهم نیست، بلکه کیفیت و قابلیت اجرای برنامه اهمیت دارد. همچنین با اشاره به کاهش محسوس انگیزه در بین کارکنان آموزش و پرورش پس از انتخابات، از همکاران خود خواست با جدیت و تعهد، به وظایف خود عمل کنند و به حاشیه‌ها توجه نکنند.

نظری همچنین با اشاره به دغدغه‌های خود در زمینه آسیب‌های اجتماعی، خواستار توجه ویژه مدیران مدارس به این موضوع شد و تأکید کرد که مدیران باید مشکلات را به مدارس برده و به صورت میدانی به حل آنها بپردازند. وی با انتقاد از کم‌توجهی به کارکنان خدماتی، خواستار تکریم و توجه به تمامی اجزای سازمان شد.

مدیرکل آموزش و پرورش گلستان در بخش دیگری از سخنان خود بر اهمیت ارتباطات، تکریم ارباب رجوع، دقت در مکاتبات و پرهیز از حواشی تاکید کرد و گفت: نظارت یکی از ویژگی‌های ذاتی سازمان است و بازدیدها باید هدفمند و در راستای برنامه باشد.

ایشان همچنین با اشاره به اینکه “ما آمارها را پنهان کردیم خیلی مواقع و پنهانکاری باعث شده کشور دچار مشکل بشود” تصریح کرد: “وضع موجود باید به صورت واقعی احضار شود و پنهانکاری در آمارها جایز نیست.” وی در ادامه خواستار توجه جدی به توسعه عدالت آموزشی و رفع عقب‌ماندگی‌های استان در این زمینه شد و اظهار امیدواری کرد که با تهیه سند توسعه آموزش استان، شاهد ارتقای کیفیت آموزش و پرورش در استان گلستان باشند.

نظری در پایان بر پیگیری جدی مصوبات شورای آموزش و پرورش تاکید کرد و خواستار فعال شدن کارگروه‌ها شد. وی همچنین به موضوع تنوع مدارس اشاره کرد و آن را تهدیدی برای عدالت آموزشی دانست و خواستار کارشناسی دقیق این مسئله شد.

منبع