
لزوم تسری و بهره مندی از نتایج موفق و اجرایی سازی شده در طرح نماد
به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل آموزش و پرورش استان، جلسه شورای راهبری نماد با حضور نمایندگان کل استانها به صورت ویدیو کنفرانسی و سراسری برگزار گردید.
به منظور رسیدگی به جوانب طرح همزمان جلسه استانی در دفتر مدیر کل آموزش و پرورش برگزار شد و در این جلسه میزان پیش برد طرح در استان و همپوشانی آن در مناطق آسیب پذیر مورد ارزیابی قرار گرفت.
علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در این جلسه و در راستای این طرح عنوان نمود: مهمترین مسئله موجود در نظام مراقبت از دانش آموزان در برابر آسیبهای اجتماعی،موضوع درک مشترک میباشد و با توجه به وضعیت موجود و در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر تلاش سازمان یافته علمی و فراقوهای،ضروریست اهم مسئله ی مورد توجه مسئولان کشوری پیشگیری از آسیبهای موجود و بررسی چالشهای حول آن باشد. همچنین لازم است اهمیت مشارکت و نقش پذیری دانش آموزان و ارتقا توانمندی ایشان و رشد آن در مدارس مرکز توجه قرار گیرد.
در این خصوص۳۲منطقه در کشور به عنوان زیست بوم مورد هدف انتخاب شده و مسئولان استانی هر کدام از این مناطق در خصوص رفع آسیبها وارد عمل شدهاند.
در این راستا سید عیسی سهرابی مدیر کل آموزش و پرورش استان عنوان نمود ضروریست برای پیشبرد بهتر اهداف ، میزان اثربخشی آنها مورد بررسی قرار گرفته و نمودار جهانی این طرح مورد نظر باشد و جایگاه ملی کاهش آسیب ها در جهان ارتقا یابد و به این منظور تسری نتایج موفق به زیست بومهای آسیبزا و مورد بحث اثربخش خواهد بود .این مهم از طریق مشارکتهای بخشهای خارج از آموزش و پرورش با این دستگاه و ارتباط اولیا با مدارس و ارائه دستورالعملها و اجرایی سازی آن توسط مدیران، قابل دستیابی بوده و تاکنون استان لرستان در فاز اجرایی این طرح و احصاء چالشها و بررسی زیست بومهای مورد نظر ،برنامهریزی لازم را انجام داده و تلاش حداکثری شورای راهبری استان در این طرح، ادامه خواهد داشت.
در ادامه علی احمدی ایرانشاهی مدیر اداره شهرستان دلفان به عنوان نماینده استان در زیست بوم مورد هدف (دلفان)در جلسه ملی این طرح حضور یافته و به ارائه گزارش عملکرد استانی پرداخته و وضعیت اثر بخش کنونی در حیطه شناسایی، گفتمان سازی، و تشکیل جلسات جهت برنامه ریزی و دستورالعمل های اجرایی در مدارس را شرح داد.
لازم به ذکر است در سال ۹۴ برای اولین بار سندی با عنوان «سند ائتلاف نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان» به منظور تلاش سازمان یافته علمی و فراقوهای به منظور کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی دانشآموزان تصویب گردید، و بر اساس این سند، آموزش و پرورش به همراه قریب 16 نهاد دیگر موظف به اجرای نظام مراقبت از دانشآموزان در برابر آسیبهای اجتماعی است.
اجرای این نظام پنچ مرحله اعم از شناسایی و غربالگری، تشخیص، آموزش، توانمندسازی و مداخله و درمان دارد و پنج هدف ایمان، نشاط، امید، هویت و خردورزی به عنوان محورها و هدفهای اصلی این برنامه می باشند.
منبع