
کانونهای فرهنگی تربیتی آموزش و پرورش یکی از ارکان اصلی تحول در نظام آموزشی کشور+ عکس
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان چهارمحال و بختیاری؛ افشین امیریان ضمن قدر دانی از همه افرادی که در افتخار آفرینی و کسب رتبه برتر کشوری در جشنواره ملی" کتابنوش" و جشنواره ملی "فردا "تلاش کردند با توجه به تأکیدات سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، کانونهای فرهنگی تربیتی را به عنوان یکی از ارکان اصلی تحول در نظام آموزشی کشور دانست و گفت : این کانونها با هدف ایجاد فضایی مناسب برای پرورش ابعاد مختلف شخصیتی دانشآموزان، به ویژه در زمینههای فرهنگی، اجتماعی، هنری و علمی، نقشی مؤثر در تحقق اهداف کلیدی سند تحول بنیادین ایفا میکنند.
وی افزود: کانونهای تربیتی بهعنوان مراکز آموزش غیررسمی و تکمیلی، بستری برای شکوفایی استعدادهای دانشآموزان و تقویت مهارتهای اجتماعی آنان فراهم میآورند با برگزاری دورههای آموزشی و فعالیتهای فوقبرنامه در زمینههایی همچون فرهنگسازی، مهارتهای زندگی، تقویت روحیه مشارکت اجتماعی و کار گروهی، در راستای ایجاد نظام آموزشی کارآمد و متناسب با نیازهای امروز جامعه عمل میکنند.
افشین امیریان خاطر نشان کرد : سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به وضوح بر ضرورت توجه به تربیت همهجانبه دانشآموزان تأکید کرده است و کانونهای تربیتی با فراهم کردن فرصتهای آموزشی متنوع، میتوانند گامی مهم در این راستا بردارند.
وی افزود : از طریق این کانونها، دانشآموزان نه تنها در زمینههای علمی و آموزشی پیشرفت میکنند بلکه در حوزههای فرهنگی و اجتماعی نیز توانمندیهای لازم برای ایفای نقش مثبت در جامعه را کسب میکنند.
امیریان افزود: تقویت و توسعه کانونهای تربیتی در مدارس میتواند نقش محوری در تحقق اهداف سند تحول بنیادین ایفا کند و باعث پرورش نسلی خلاق، مسئولیتپذیر و متعهد به ارزشهای جامعه شود.
وی در پایان افزود: کانونهای تربیتی نه تنها بهعنوان مکمل نظام آموزشی، بلکه بهعنوان ابزاری کلیدی برای تحقق تحولی عمیق در آموزش و پرورش کشور شناخته میشوند. توجه به این کانونها و سرمایهگذاری بر توسعه آنها میتواند ضامن دستیابی به اهداف بلندپروازانه سند تحول بنیادین باشد.
همچنین در این نشست " ذوالفقار علیخانی" معاون پرورشی و فرهنگی ادراه کل آموزش و پرورش استان با اشاره به موفقیت های کسب شده توسط دانش آموزان استان خاطرنشان کرد: این موفقیت ها نشانه هوش واستعداد های فوقالعاده دانش آموزان در زمینه های فرهنگی و هنری و پیگیری ودغدغه مندی همکاران عزیز در استان می باشد .
وی افزود:: وجود کانون های فعال در یک شهر ومحله ، یکی از فرصت های مهم تربیتی در آموزش و پرورش محسوب میشود که اگر با برنامه ریزی مناسب بتواند تمام ظرفیتهای موجود را به کارگیری کند ،می تواند اثربخشی زیادی در جلوگیری از آسیب های اجتماعی داشته باشد .
وی همچنین ضمن تاکید بر فعال کردن انجمن های ۲۲ گانه کانونها افزود: لازم است تعامل و همکاری بيشتري بین مدیران کانونها ، مدارس وخانواده ها، برای حضور حداکثری دانش آموزان ومشارکت در رویدادها و جشنوارههایی مثل کتابنوش ایجاد شود چرا که برای سومین سال پیاپی استان چهارمحال و بختیاری دبیرخانه کشوري و میزبان دانش آموزان سراسر کشور در جشنواره کتابنوش خواهد بود.
در ادامه "دکتر قادری" رئیس اداره فرهنگی و هنری استان ضمن تشریح برنامه ها و جشنواره های فرهنگی هنری پیش رو در اطلاع رسانی جشنواره ها به دانش آموزان برای ثبت نام تاکید واز زحمات کارشناسان فرهنگی هنری مناطق وشهرستانها معاونین ومربیان پرورشی ومدیران مدارس قدر دانی کرد.
منبع