
جوهرهی مبانی نظری سند تحول، در کار معاونین پرورشی نمود پیدا میکند
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش گلستان، صبح روز دوشنبه 17 دی ماه 1403، با حضور قدرتاله نظری مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان، موسی کابلی معاون پرورشی و فرهنگی نشست معاونین پرورشی و تربیت بدنی، کارشناسان امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی و مدیران مراکز مشاوره مناطق چهاردهگانه استان گلستان برگزار شد.
قدرتالله نظری، مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان، در این نشست، ضمن اشاره به سند تحول بنیادین، بر نقش کلیدی معاونین پرورشی در تحقق اهداف این سند و دستیابی به “حیات طیبه” تأکید کرد.
نظری با بیان اینکه جوهره و چکیده مبانی نظری سند تحول در کار معاونین پرورشی نمود پیدا میکند، گفت: هدف نهایی این سند، رسیدن به مراتبی از “حیات طیبه” است که این امر، مأموریت اصلی نظام تعلیم و تربیت را شکل میدهد. وی خاطر نشان کرد که آموزش و پرورش به تنهایی قادر به اجرای کامل سند تحول نیست و برای تحقق این هدف، مشارکت حداقل ۲۵ دستگاه و نهاد دیگر ضروری است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان گلستان با تأکید بر اینکه تحقق “حیات طیبه” از “خانه و خانواده” آغاز میشود، افزود: خانواده سالم، توانمند و مستحکم به ویژه از لحاظ باورهای دینی و اعتقادی، رکن اساسی این مسیر است. وی ادامه داد که پس از خانواده، “مدرسه” و سپس “جامعه” قرار دارند که هر سه ضلع این مثلث باید در راستای دستیابی به “حیات طیبه” همسو و هماهنگ عمل کنند. نظری گفت که متأسفانه این سه ضلع در حال حاضر “ویژگیهای لازم” را ندارند و برای رفع این نقیصه باید تلاش کرد.
نظری با تأکید بر اینکه “هر معلم مربیست”، بیان کرد که مربی پرورشی به تنهایی متولی دینباوری نیست و همه معلمان باید در تربیت دینی دانشآموزان سهیم باشند.
وی با اشاره به دغدغه وزیر آموزش و پرورش در خصوص “نماز”، بر اهمیت “آموزش هنرمندانه و تدریجی نماز از سنین پایین” تأکید کرد و خواستار توجه بیشتر به “اسرار نماز” و ایجاد “جاذبه” برای این فریضه الهی شد. وی همچنین به اهمیت آموزش “قرآن” و ترویج “فرهنگ ایثار و شهادت”، “گذشت”، “محبت”، و “دوستی” در مدارس اشاره کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش گلستان ضمن اشاره به اهمیت “مراسم صبحگاهی” به عنوان “بمب انرژی” و “مؤثرترین کلاس بندگی خدا”، خواستار مشارکت همه عوامل مدرسه، از جمله مدیران و معلمان در اجرای این مراسم شد. وی همچنین بر برگزاری “کنگره شهدای دانشآموز” در دوم بهمن ماه و لزوم “مشارکت حداکثری” در این کنگره تأکید کرد.
نظری در پایان سخنان خود با تأکید بر اینکه “هیچ برنامهای نباید با اجبار” اجرا شود، خواستار توجه بیشتر به “نسلی کردن” فرهنگهای ارزشی از طریق روشهای “هنرمندانه” شد و از همه دستاندرکاران آموزش و پرورش خواست تا با همافزایی و همدلی، در جهت تحقق اهداف سند تحول و دستیابی به “حیات طیبه” گام بردارند.
منبع