اهتمام به وفاق رمزتاثیرگذارموفقیت های شهید سلیمانی

اهتمام به وفاق رمزتاثیرگذارموفقیت های شهید سلیمانی

  • 1403/10/23 یک‌شنبه

آنگونه که در لغت نامه دهخدا و دیگر منابع ادبی آمده است وفاق، واژه ای سیاسی است که به منظور یک دلی و یک جهتی و همراهی کردن به کار می رود.

*از سیاستهای کلی انقلاب اسلامی

یکی از سیاست های کلی انقلاب اسلامی ازآغاز تاکنون وحدت و همدلی میان آحاد جامعه و گروههای سیاسی و اجتماعی بوده و اگر نیم نگاهی به توصیه های امامین انقلاب داشته باشیم به این حقیقت پی می بریم که بنیان گذار جمهوری اسلامی به تاسی ازسبک حکمرانی پیامبر اسلام و ائمه اطهارعلیهم السلام به این اصل مسلم اجتماعی اهتمام ویژه داشته و رهبر معظم انقلاب نیز همواره بر وحدت همه نیروهای انقلاب تاکید داشته و دارند. 

بنا براین وفاق، یک اصل مهمّ اجتماعی است که بر محور حق و تأکید بر آموزه های اسلامی سمت و سو می یابد و پیامبر اسلام نیز  با تاکید بر الفت همگانی و اتحاد جامعه بر اساس برادری پای فشرد. 

*کلید حل مشکلات جامعه

بر این اساس امروزه درادبیات سیاسی کشور، کلید واژه "وفاق"  بیش از گذشته مورد توجه مردم و سیاسیون قرار گرفته تا جایی که دولت چهاردهم بر اساس دغدغه مندی، کلید حل مشکلات جامعه را وفاق می داند و از همه همکاران در سطوح مختلف این مهم را مطالبه می کند و انتظار می رود دیگر ارکان نظام نیز دولت وفاق محور را یاری نمایند. 

بی شک توجه به چنین تعریف و چهارچوبی، برای تأثیرگذاران سیاسی جامعه ما شایسته و بایسته است تا با هم دلی میان خواص، مرز خود را با بیماردلان فتنه انگیز و براندازهرچه بیشتر آشکار سازند.

*سرداردلها و وفاق 

اینک که درآستانه سالروزشهادت سرداردلها قرارگرفته ایم بد نیست اشاره کنیم راز موفقیت و محبوبیت و اقتدار سردار دلها باورمندی به وفاق درهمه عرصه ها بود.     

حاج قاسم همواره بر بحث وفاق، وحدت و همدلی تاکید داشت و در این راه از هیچ تلاشی فروگذار نبود، با جریان ها و گروه های مختلف سیاسی، اقوام و مذاهب مختلف نشست و برخاست داشت و حرف آنها را می شنید و با آنها گفت و گومی کرد. 

*سه اصل راهبردی حاج قاسم

وفاق درسیره حاج قاسم برچند اصل راهبردی استوار بود: اول ایمان به خداوند ، اعتقاد به آموزه های اسلامی و تقویت روح توحیدی، رهبرمعظم انقلاب او را این گونه تعریف می کنند "شهید سلیمانی اهل معنویّت ، اخلاص و آخرت‌جویی بود واهل تظاهر نبود."

راهبر دوم، استواری در اصول انقلاب بود، شهید سلیمانی هرکسی با هر گرایشی اگر با مبانی انقلاب سازگاری داشت را در گروه انقلابیون می دانست، به تعبیر رهبرمعظم انقلاب  "اهل حزب و جناح و مانند اینها نبود، لکن بشدّت انقلابی بود. انقلاب و انقلابی گری خطّ قرمزِ قطعیِ او بود؛ ذوب در انقلاب بود."

به عبارتی او به این آیه شریفه تاسی نموده بود؛ إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ . ... همه مؤمنان با هم برادرند؛ بنابراین [در همه نزاع ها و اختلافات] میان برادرانتان صلح و آشتی برقرار کنید، و از خدا پروا نمایید که مورد رحمت قرار گیرید. حجرات(۱۰)   

راهبرد سوم شهید سلیمانی نوع دوستی و فروتنی او در مقابل آحاد مردم با هر دین و آیینی بود، یعنی عمل او و نگاه نوع دوستی اش به انسان بالاترین و موثرترین تبلیغ عملی برای برتری اموزه های تشیع بر سایر ادیان و فرق بود، سازگاری حتی با غیرمسلمانان، به عنوان یک تاکتیک در جهت پیشبرد منافع اسلام سیره و روش پیامبر عظیم الشان اسلام است که از طریق منشور مدینه با همه اهالی مدینه که شامل مسلمانان مهاجر مکّی و بومیان مدنی و سه طایفه بزرگ یهودی و قبایل مذهبی اطراف مدینه امضاء کرد.

حاج قاسم این راهبرد را از محضر عالمان و فقهای بصیری چون امام خمینی "ره" و امام خامنه ای آموخته بود و ره آورد آن وفاقی عاری از امتیازدهی یک سویه بود .

رهبر فرزانه انقلاب نوع دوستی شهید سلیمانی را فداکاری می نامند و می فرمایند؛"...شهید سلیمانی  روحیه‌ی فداکاری و نوع‌دوستی داشت، برایش این ملّت و آن ملّت مطرح نبود؛ نوع‌دوست بود، واقعاً حالت فداکاری برای همه داشت." 

کوتاه سخن آنکه همان گونه که حاج قاسم با فداکاری تمام توانست با وفاق وهمدلی بر داعش فائق آید و نام او به عنوان بزرگترین شخصیت مبارزه با تروریست در تاریخ معاصر ثبت شود، با "وفاق ملی " نیز قدرت ملی در اعمال حاکمیت افزایش خواهد یافت و شرایط عبور ازچالش‌های کنونی برای ساختن آینده‌ و ایجاد تمدن نوین اسلامی فراهم می شود.

به امید ان روز 

وحید وفائی نکو 

منبع