به گزارش روابط عمومی معاونت حقوقی و امور مجلس به نقل از خبرگزاری فارس بخشی از این مصاحبه به شرح زیر است: * فارس: از تغییرات مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی چه خبر؟ببینید مصوبه کنکوری، بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شکل گرفت. یعنی وزیر آموزش و پرورش عضوی از یک مجموعه بزرگ است که در آنجا سران قوا حضور دارند که ریاستش با شخص رئیسجمهور است. پس در مجموعه بالاتر این تصمیم گرفته شد و قطعاً نمیتوانیم غیر آن عمل کنیم که اگر این چنین شود، خلاف قانون عمل کردیم. ما هم ملزم به اجرا هستیم علیرغم اینکه حرفهایی داریم. ببینید آنچه که فعلا قانون هست تا زمانی که شورای عالی انقلاب برنگرداند، این است که امسال پایه یازدهم و دوازدهم ملاک عمل است و قرار است که ۶۰ درصد نمره کنکور بچهها از این طریق باشد که ۴۰ درصد معدل پایه دوازدهم و ۲۰ درصد از معدل دروس مرتبط از پایه یازدهم است.طبق این قانون سال آینده ۶۰ درصد بین 3 پایه تقسیم می شود. پایه دهم ۱۰ درصد، پایه یازدهم ۲۰ درصد و پایه دوازدهم ۳۰ درصد می شود. حالا آیا میتوانم امسال بگوییم برگردد؟ این منوط به نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است.
استرس دادن به بچهها و خانوادهها یکی از بزرگترین مشکلات در حوزه آموزشوپرورش است
* فارس: برخی داوطلبان میگویند تأثیر مثبت معدل را لحاظ کنند؟شورای عالی انقلاب فرهنگی باید انجام دهد. چون یک حقوق مکتسبه است، بايد نظر شورا باشد.به نظر من تغییرات روزمره ای که امروز در بحث محتواها می دهیم نیازمند این است که شورای سنجش و پذیرش که در وزارت علوم مستقر هست، دقت لازم داشته باشد و تصمیماتی بگیرد که قدری ماندگاریاش بیشتر باشد؛ نه اینکه هر سال تغبیرات بدهند. یک ثباتی در بحث محتوا و تصمیمات این چنینی باید باشد.* فارس: دانشآموزان پایههای متوسطه اول هم دغدغه کنکور دارند و استرس دارند؟ پشت کنکور هم نمی توان ماند چون باید دوباره دروس را ترمیم کرد؟استرس دادن به بچهها و خانوادهها یکی از بزرگترین مشکلات در حوزه آموزش و پرورش است. من هم نظرم همين است. اينكه بايد علم جدی گرفته شود، شكی نيست و اينكه بايد امتحان نهايي برگزار شود، شكی نيست. قرآن میگويد آیا کسانی که میدانند و نمیدانند برابرند؟ کسی که شب و روز درس میخواند با کسی که میخواهد فقط شب امتحان بخواند، یک نمره بگیرد، برابر نمیشود؛ باید امتحانات نهایی با جدیت برگزار شود اما اینکه در کنکورش سهم داشته باشد باید اصلاح شود.اميدواريم خبرهاي خوبي بشنويم.
دانشآموزان را از پايه هفتم گرفتار تست و استرس كرديم
* فارس: آموزشوپرورش ميگويد اگر معدل در کنکور سهم نداشته باشد، بچهها درس نمی خوانند. نظر شما چیست؟بگذاريد فرمايش شما را تكميلتر كنم، چه كسي گفته از پايه دهم؟؛ ما برديم فضا را از پايه هفتم گرفتار كرديم. من به بچه اول تا ششم ابتدایي نمره توصيفي مثل خوب و خيلي خوب بدهم، بعد بگويم چه كساني ميخواهند آزمون سمپاد و استعدادهاي درخشان بدهند، هر كسي كه تست خوبي ميزند، برود. از اول اين دانشآموزان را گرفتار كرديم. بعد اين دانشآموز كه پايه هفتم سمپاد شد، ديگر تا 6 سال جزو تيزهوشان شد و بقيهاي كه نيامدند، ديگر نميتوانند بيايند. اين موارد ايراد است و نبايد اينگونه خانواده را درگير كنيم. اكنون 125 هزار دانشآموز سمپاد داریم آیا واقعاً از این دانشآموزان بهتر در بیرون نیستند؟ یعنی همین ۱۲۵ هزار نفر نخبه ما هستند؟ حتما اشکال دارد و این شیوهها باید اصلاح شود.کسانی که حالا یک سال یا آن روز مریض بودند و نتوانستند در آزمون شركت كنند يا آن روز نتوانستند به آزمون برسند یا شرکت نکرده بودند، همه در مدارس تيزهوشان نيستند. بنابراین اینجا هم همان استرس هایي است که از پايه هفتم وجود دارد.امیدواریم با کار خوبی که شوراي عالی آموزش و پرورش پيگيري ميكند و دنبال این قصه است که انواع مدارس را به يك محدودیتی برساند چرا كه خیلی تنوع مدارس بیش از اندازه است، اين مشكلاتي كه ذكر كرديم را آنجا را ببينند و بتوانیم یك مقداری سامان بیشتری به این حوزه دهیم
مقدمات آزمون استخدامي جديد آموزشوپرورش فراهم شده است
* فارس: چند نفر پيشنهادتان است؟تا الان نميتوانيم اعلام كنيم چون هنوز پيشنهادات را نهايي نكرديم. چون بحث آموزگاري، دبيري و هنرآموزي را داريم. مثلاً در بخش هنرستانها بايد تا پايان برنامه هفتم باید ۵۰ درصد دانشآموزان دوره متوسطه به سمت فنیوحرفه ای بروند. خب طبیعتاً وقتی دانشآموز به سمت مدارس فنيوحرفهاي ميرود بايد معلم بيشتر در اين حوزه تربیت کنيم.در حال حاضر خیلی از دختر خانمها میخواهند در رشتههاي طراحی لباس، طراحی پارچه و ... بروند، رشتههايي كه هم از نظر درآمدی خوب است و هم وضعیت شغلیشان بعد از دیپلم را مشخص میکند. پس برای این رشتهها استاد نیاز داريم و بايد سریعاً تربیت کنیم. الان در حال برنامهریزی هستیم و حوزه طرح و برنامه وزارتخانه روي آن كار ميكند كه اميدواريم بهزودي آماده شود تا به سازمان اداري و استخدامي براي اخذ مجوز برود. * فارس: مجوز هنوز نگرفتيد؟خير. بايد پبشنهادمان را بدهيم و مجوز بگيريم. مقدماتش را آقاي وزير فراهم كردند. هم با آقاي رئيسجمهور و هم با آقاي رفيعزاده صحبت كردند. اقدامات اداري را انشاءالله در هفتههای آینده انجام ميدهند. * فارس: از آزمون استخدامي بگذريم و به سراغ گزينش برويم. به نظر شما اينكه در گزينش 75 درصد افراد مردود شده، برگردند، چه چيز را نشان ميدهد؟ آيا گزينش مشكلي دارد؟ يا اي افراد تحت فشار برميگردند؟گزينش براي همه دستگاهها ضروري است و براي آموزشوپرورش بسيار الزامآور است. يعني هركسي نميتواند معلم شود فقط صرف اينكه نمره علمی داشته باشد. ممكن است فرد انگيزه معلمي را نداشته باشد. معلمي عشق است و بايد با بچهها زندگي كرد. كنكور سراسري نيست كه به ترتيب امتياز، افراد قبول شوند.
منبع