تحقق اهداف متعالی آموزش و پرورش در گرو مدیریت اثربخش است

تحقق اهداف متعالی آموزش و پرورش در گرو مدیریت اثربخش است

  • 1402/10/7 پنج‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی آموزش و پرورش استان سمنان، اشرف‌السادات داودالموسوی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی سمنان از برگزاری نخستین گردهم‌آیی ۲۰ مدیر و معاون جدید مدارس استثنایی این استان خبر داد و گفت: در این نشست تخصصی یک‌روزه، فعالیت‌ها و برنامه‌های در دست اجرا از سوی معاونان و کارشناسان این اداره، تشریح و درخصوص نقش نظارتی مدیران در مدارس گفت‌وگو شد.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی سمنان اظهار داشت: مدرسه از مهم‌ترین نهادهای اجتماعی، تربیتی و آموزشی و اصلی‌ترین رکن تعلیم و تربیت است که تربیت دانش‌آموزان در همه ابعاد دینی و اخلاقی، علمی و آموزشی، اجتماعی و کشف و پرورش استعدادهای او را بر عهده دارد.

وی افزود: مدیر مدرسه به‌عنوان نماینده آموزش و پرورش مسئول و ناظر بر حُسن اجرای فعالیت‌های آموزشی، پرورشی، مالی و اداری است و باید برای همه ارکان مدرسه، برنامه داشته باشد.

داودالموسوی با بیان این‌که تحقق اهداف متعالی آموزش و پرورش در گرو مدیریت اثربخش است، گفت: سال‌ها تحقیق، ترجمه و تلاش تعداد بسیاری از نخبگان کشور به تهیه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش منتج شد که اسناد بالادستی کشور در زمینه آموزش و پرورش به‌شمار می‌رود؛ اما مجری اصلی این سند تحول چه کسی است؟ بی‌گمان و به‌طور خاص، «مدیر» مجری اصلی برنامه‌ها و ناظر آن در واحدآموزشی است.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به سیره عملی امام‌علی(ع) پیرامون موضوع مدیریت کارآمد، داشتن صبر و تحمل، دقت، امانت‌داری، آگاهی و تخصص، پرهیزگاری و رعایت عدالت را از ویژگی‌های یک مدیر توانمند، عنوان و اظهار کرد: مهربانی، برخورد منصفانه با زیردستان، توجه به وضعیت معیشتی کارکنان، مصمم بودن در اجرا، نظم، تعهد در برابر هدف، آگاهی از تحولات اجتماعی، آشنایی به تکلیف، پاکسازی محیط از چاپلوسان، اِعمال تشویق و تنبیه مناسب، رفتار ملایم، انتقاد پذیری، حفظ اسرار، آینده‌نگری و توانایی شناخت خویش از صفات بایسته و شایسته مدیران است.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی سمنان در بخش دیگری از سخنانش، تشویق و تنبیه را جزء اصول نظارتی هر سازمانی برشمرد و گفت: تشویق، راه حلی برای بازدهی بیش‌تر و بهتر است و اگر رابطه‌ای بین کار و تشویق نباشد، کوشش از بین خواهد رفت.

داودالموسوی با بیان حکمت ۱۷۷ نهج‌البلاغه مبنی بر روش تأدیب بدکاران که «با پاداش‌دادن به نیکوکار، بدکار را بیازار»، تأکید کرد: اگر در پاداش بی‌دقتی شود، کسی‌که نابجا پاداش گرفته، مغرور و خودبین و کسی‌که پاداش، حق او بوده مأیوس می‌شود و دیگران نیز به کار سازمان، بی‌اعتنا و بی‌اعتماد می‌شوند.

منبع