حمایت بی چون و چرای برنامه هفتم توسعه از فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی

حمایت بی چون و چرای برنامه هفتم توسعه از فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی

  • 1402/10/7 پنج‌شنبه

صادق ستاری فرد سرپرست معاونت تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوالات خبرنگاران در نشست خبری در مشهد اظهار داشت: در دهه‌های گذشته تنوع فدراسیون‌ها را نداشتیم و مرجع برگزاری مسابقات در رده‌های سنی مختلف مدارس بود اما هم اکنون بسیاری از نهادها و سازمان‌ها موازی کاری کرده و نسبت به برگزاری مسابقات ورزشی اقدام می‌کنند که شرایط را برای ما پیچیده می‌کند، این نهادها ماموریت انجام فعالیت های ورزشی را ندارند و این آموزش و پرورش است که چنین ماموریتی برایش تعریف شده است.

به گزارش روابط‌عمومی آموزش وپرورش خراسان رضوی؛ وی با اشاره به کم بودن استقبال رسانه ملی از پوشش اخبار ورزشی دانش‌آموزی و فرهنگسازی در این زمینه گفت: در نظام حکمرانی و اجرایی باید بیشتر به موضوع ورزش دانش‌آموزی پرداخته شود. خوشبختانه در قانون برنامه هفتم توسعه فدراسیون ورزش دانش‌آموزی به طور جدی مورد حمایت قرار گرفت و قانون‌گذار دولت را مکلف کرده است که باید نیروی انسانی و منابع مالی و هرآنچه مورد نیاز احیای ورزش های آموزشگاهی هست را تامین کند. از طرف دیگر دولت و مجلس حمایت هایی که از ورزش دانش آموزی کردند بی نظیر بود.

ستاری‌فرد با تاکید بر ضرورت نهادینه‌سازی مسیر رشد ورزشکار در کشور یادآور شد: استعدادی ورزشی که از طرف آموزش و پرورش معرفی می‌شود نباید از طرف نهادهای مربوطه رهاسازی شود و باید نسبت به نوع بهره مندی از این استعداد کشف شده پاسخگو باشند‌.

وی در خصوص منابع مالی تصریح کرد: با توجه به افزایش مبلغ اعتباری دولت در دو سال اخیر، ۵۰۰میلیارد تومان در سال برای حوزه تربیت بدنی و ورزش دانش آموزی به ما تعلق گرفته است‌ و در نظر داریم بیش از پیش بتوانیم مدارس اود را به صورت مطلوب مدیریت کنیم.

معاون وزیر خاطر نشان کرد: ما در سال بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان برای تامین تجهیزات ورزشی بودجه نیاز داریم. در قالب طرح شهید سلیمانی نهصت ملی ایجاد و دو هزار ۱۰۰ فضای ورزشی درون مدرسه ای کمتر از دو سال تاسیس شد.

وی اظهار کرد: پروژه‌های ورزشی که در سطح آموزش و پرورش برگزار می‌شود بیش از چهار میلیون نفر دانش‌آموز را درگیر می‌کند که می‌توان به عنوان بزرگترین رویداد ورزشی در کل کشور یاد کرد.

صادق ستاری‌فرد ادامه داد: ۱۶ میلیون و ۶۰۰هزار دانش‌آموز در کشور تحت پوشش هستند که باید برای همه این تعداد تجهیزات و بستر مناسب فراهم کنیم، بنابراین نیاز به حمایت دولت و مجلس داریم.

وی تصریح کرد: یکی از شاخص‌های توزیع اعتبار بین استان‌ها میزان محرومیت و میزبانی رویدادهای ملی است. سرانه فضای ورزشی دانش‌آموزی نسبت به میانگین ورزشی کشور نصف است. یکی از موانع اصلی رشد و توسعه ورزش دانش اموزی نیز همین عدم زیرساخت مناسب ورزشی به شمار می آید که تلاش کردیم در طرح شهید سلیمانی این مسئله را رفع کنیم و تا حد زیادی موفق بودیم.

معاون تربیت‌بدنی و سلامت در خصوص مسایل ساختار قامتی و چاقی بین دانش‌آموزان بیان کرد: در برخی از شهرها میران نرخ اضافه وزن دانش‌آموزان از مرز ۴۰درصد عبور کرده است. متاسفانه میانگین چاقی، اضافه وزن و ناهنجاری قامتی بین دانش‌آموزان ۳۳درصد است یعنی به ازای هر سه دانش‌آموز یک دانش‌آموز دچار چنین مسئله‌ای هست.

وی یادآور شد: در این راه وزارت بهداشت به عنوان متولی اصلی پیشگیری در کشور موظف به رسیدگی به مسائل ساختار قامتی و چاقی است، ما نیز در آموزش و پرورش در تمام مناطق کانون تندرستی ایجاد کردیم تا سهمی در جلوگیری از این اتفاق را داشته باشیم.

منبع