
نوبتگیری والدین برای سنجش سلامت نوآموزان در سامانه سیرت
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی آموزش و پرورش استان سمنان، اشرفالسادات داودالموسوی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی سمنان صبح امروز دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ در گفتوگوی زنده تلویزیونی در برنامه یه صبح تازه سیمای مرکز سمنان با اشاره به آغاز برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصيلی نوآموزان بدو ورود به دبستان و کودکستان استان برای سالتحصيلي آینده بر توجه والدین به نوبتگیری در سامانه سیرت تأکید کرد.
وی اظهار داشت: آموزش و پرورش بهعنوان یکی از اصلیترین نهادهای دایر در کشور، وظیفه آموزش و آمادهسازی دانشآموزان برای زندگی در جامعه را بر عهده دارد و اینمجموعه علاوه بر آموزشهای درسی بایست به پرورش و تربیت دانشآموزان توجه داشته باشد، در این راستا سامانه یکپارچه رشد و تربیت سیرت به نشانی sirat.csdeo.ir بهعنوان یک سامانه جامع بهمنظور ارائه خدمات آموزشی، تربیتی و پرورشی به دانشآموزان، معلمان و والدین طراحی و ارائه شده است.
داودالموسوی یادآور شد: ۱۱ مرکز جامع رشدیتربیتی در شهرستانها و مناطق استان، برنامه سنجش نوآموزان را اجرا و سلامت بینایی، شنوایی، آمادگی تحصیلی و سطح سلامت روانی آنها را ارزیابی میکنند.
وی تأکید کرد: پوشش برنامه ملی سنجش به نوآموزان متولد نیمه دوم سال ۱۳۹۷ و نیمه اول سال ۱۳۹۸ و همچنین دانشآموزانی متولد مهر ۱۳۹۳ به بعد که به هر دلیلی سنجش نشدهاند و یا پرونده سلامت آنها کامل نشده، اختصاص دارد.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان سمنان یادآور شد: خانوادهها میتوانند تنها با مراجعه به سامانه جامع «سیرت» به نشانی sirat2.csdeo.ir نسبت به نوبتگیری فرزندان خود، اقدام و به قید ضرورت تمامی اطلاعات خواستهشده را با دقت تکمیل کنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر کودکی مشکوک به اختلال در زمینه مشکلات بینایی، مشکلات شنوایی، گفتار و زبان، جسمیحرکتی و...، شناسایی شد کاربرگ ارزیابی برای بررسی تخصصی در اختیار خانواده قرار داده میشود و آنها به یک رادیولوژیست یا...، معرفی و ارجاع داده میشوند و نوآموزان دارای مشکلات روانیهیجانی و مشکوک به اوتیسم نیز در خود مراکز جامع توسط آموزگاران متخصص در این زمینه، ارزیابی و سنجش میشوند.
داودالموسوی افزود: هزینه سنجش، هنگام ثبت نام و نوبتگیری در سامانه سیرت به مبلغ ۶۰۰ هزار ریال از سوی والدین پرداخت میشود و در هنگام سنجش حضوری هیچ هزینهای دریافت نخواهد شد.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان سمنان در پایان سخنانش تأکید کرد: مادران و خانوادهها نخستین متخصصینی هستند که از وضعیت جسمی فرزند خود واقف و آگاه هستند و میدانند که فرزندشان دارای چه مشکلاتی است پس انتظار میرود بهمنظور روند سلامت رشد جسمی و ذهنی نوآموزان و رفع مشکلات آنها، کمال همکاری را با مراکز جامع سنجش بهویژه اداره آموزش و پرورش استثنایی استان داشته باشند و فرصت خدمت را از ارزیابان و متخصصان این حوزه نگیرند و یقین بدانند که چتر حمایت سازمان استثنایی برای همیشه به روی هفت گروه از دانشآموزان با آسیب بینایی، شنوایی، مشکلات گفتار و زبان، مشکلات جسمیحرکتی، مشکلات اوتیسم و مشکلات یادگیری و اختلالات، باز ا ست.
منبع