جدایی ناپذیری ارزشیابی از فرآیند یاددهی – یادگیری

جدایی ناپذیری ارزشیابی از فرآیند یاددهی – یادگیری

  • 1403/9/21 چهارشنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران؛ جلسه‌ای با حضور کارشناس مسئولان سنجش، کارگروه‌های حفاظت، نظارت و سنجش مناطق، مسئولین استانی، و روسای حوزه‌های اجرا و تصحیح به منظور بررسی مسائل مرتبط با ارزشیابی و فرآیندهای مربوطه در اداره سنجش و ارزشیابی آموزش و پرورش تهران برگزار شد.

در این جلسه، کلاهی، رئیس اداره سنجش و ارزشیابی شهر تهران، تأکید کرد که ارزشیابی دانش‌آموزان باید به عنوان بخشی جدایی‌ناپذیر از فرآیند یاددهی-یادگیری و نه به عنوان نقطه پایانی آن در نظر گرفته شود. 

وی افزود: «هدف اصلی ارزشیابی، اصلاح و بهبود فرآیند یاددهی-یادگیری است و نتایج ارزشیابی باید برای اصلاح برنامه‌ها و روش‌ها به کار گرفته شود.»

کلاهی همچنین بر طراحی سوالات در آزمون‌های نهایی و غیرنهایی طبق راهنمای عمل طراحی سوالات و جداول بارم‌بندی متناسب با اهداف و محتوای دروس تأکید کرد و افزود که این طراحی‌ها باید به گونه‌ای انجام شود که اهداف ارزشیابی به درستی محقق گردد.

رئیس کارگروه نظارت نیز در این جلسه بر اهمیت برنامه‌ریزی برای جلب مشارکت سایر بخش‌ها در اجرای برنامه‌های نظارتی، انتخاب ناظران، تنظیم جدول بازدید از آزمون‌ها و ثبت گزارش‌ها در سامانه به منظور ارائه بازخورد تأکید کرد. 

وی همچنین به رسیدگی به شکایات و برخورد با داوطلبان و اولیاء با سعه صدر و حسن خلق اشاره نمود.

سجادی بکارگیری منشی برای افرادی که به آن نیاز دارند با تکمیل فرم عدم خویشاوندی را به عنوان یکی از اقدامات ضروری در فرآیند ارزشیابی برشمرد.

رئیس کارگروه حفاظت نیز در خصوص نظارت مستمر بر حوزه‌های اجرا و تصحیح، حفاظت از فرآیندهای قبل، حین و بعد از آزمون‌ها، تأکید کرد. 

وی بر آموزش و آگاهی‌رسانی به مسئولین حفاظت، سرایداران و نگهبانان، و همچنین نصب بنر تخلفات آزمون‌ها در معرض دید داوطلبان تأکید داشت و هماهنگی با نهادهای مختلف از جمله پلیس فتا و راهور را ضروری دانست.

در ادامه، کلاهی بر تجهیز حوزه‌ها و کنترل ملزومات حوزه‌های اجرا و تصحیح و اتاق‌های کار تکثیر طبق شیوه‌نامه‌های آزمون‌های نهایی تأکید کرد.

در پایان جلسه، به سؤالات همکاران پاسخ داده شد و نکات مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

منبع