
بازی یکی از مهم ترین روش های یادگیری کودکان است
بازی یکی از مهم ترین روش های یادگیری کودکان است/ آموزش از طریق بازی و ایجاد زمینه محیط یادگیری مثبت در مدارس ابتدایی اساسی ترین اولویت های آموزش ابتدایی در مناطق نوزده گانه شهر تهران است.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران؛ دومین کارگاه آموزشی طرح "بازی و یادگیری" شهر تهران با حضور معاون آموزش ابتدایی پایتخت ، مدیر آموزش و پرورش منطقه ۸، معاونان آموزش ابتدایی، کارشناس مسئولان، راهبران "بازی و یادگیری" مناطق نوزده گانه شهر تهران به میزبانی دبیرخانه طرح واقع در منطقه ۸ برگزار شد.
معاون آموزش ابتدایی شهر تهران در این کارگاه آموزشی گفت: ايجاد محیط یادگیری مثبت در دوره ابتدایی یکی از سیاست های اصلی معاونت بشمار می رود و در این راستا ایجاد محیط با نشاط و برانگیزاننده با استفاده از بازی های آموزشی در تدریس معلمان در دستور کار مدارس ابتدایی شهر تهران قرار دارد.
این مقام مسئول تاکید کرد: در این رویکرد دانش آموزان با تفاوتهای فردی که دارند در فرآیند یادگیری مشارکت فعال دارند و بصورت غیر مستقیم درگیر یادگیری می شوند، که نتیجه آن یادگیری پایدارتر خواهد بود، چرا که کودک با علاقه و لذت از یادگیری در این فرایند مشارکت فعال دارد.
معاون آموزش ابتدایی پایتخت افزود، به عقیده روانشناسان کودکان در جریان رشد سه نوع بازی مهارتی، نمادین و با قاعده تجربه می کنند و به این ترتیب برای پذیرش قوانین اجتماعی آماده می شوند، که با رشد کودک می توان از بازی ها بعنوان یک روش فعال و دانش محور در کلاس درس بهره برداری کرد.
وی تاکید کرد،استفاده از بازی های آموزشی متناسب با سبک های یادگیری دانش آموزان، زمینه ساز یادگیری در سطوح بالای شناختی است، به تعبیر دیگر بازی خمیر مایه تفکر و زبانی است که کودکان می توانند از طریق آن با یکدیگر ارتباط مؤثر برقرار نمایند.
معصومیان با اشاره به این که بازی را آفرینش جهانی نو و تازه برای کودک تعریف کرده اند که در ساختن پایه های شخصیت، هوش و هویت فردی واجتماعی کودک نقش آفرینی می کند گفت، دانش آموزان در خلال بازی های آموزشی به مفاهیم ذهنی جدیدی دست پیدا می کنند که پایه رشد شناختی آنها را فراهم می کند.
وی افزود، فرآیند یادگیری با بازی دانش آموز بعنوان یک مشارکت کننده فعال، تصمیم می گیرد و به حل مساله دست پیدا می کند و به محرک های پیرامون خود پاسخ می دهد، با استفاده از بازی می توان از اختلافات فرهنگی عبور کرد و دانش آموزان را در مسیر منسجم برای پرورش هویت فردی، اجتماعی قرار داد، که با کسب تجربه بیشتر در بازی های گروهی علاوه بر تمرین مشارکت برای تحقق اهداف، زمینه ساز شکل گیری احساس تعلق به گروه و هویت ملی بشمار می رود.
منبع