مرکز ثقل مسیر دانایی، توانایی و توسعه کشور، کتاب و کتابخوانی است
به گزارش مركز اطلاع رساني و روابط عمومي وزارت آموزش و پرورش، علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، صبح امروز، شنبه سوم آذرماه در مراسم نمادین افتتاحیه طرح تجهیز ۴ هزار کتابخانه کلاسی در مدرسه شاهد منطقه ۱۴ شهر تهران ضمن قدردانی از بانیان برگزاری این رویداد به اهمیت کتاب و کتابخوانی اشاره کرد و گفت: آموز ش و پرورش میداندار اصلی کتاب و کتابخوانی است زیرا در کشور هیچ جامعه مخاطبی با این وسعت پیدا نمی شود. چراکه تمامی اقدامات آموزش پرورش مبتنی بر کتاب و کتابخوانی پیش می رود .
وی افزود: این نشان می دهد که مرکز ثقل و توسعه کشور و مسیر دستیابی به دانایی و توانایی؛ کتاب و کتابخوانی است .
کاظمی با تأکید بر اینکه قریب به ۶۵۰ هزار کلاس درس درکشور فعالند گفت: زمانی می توانیم ادعا کنیم که اقدام بزرگی در زمینه کتابخوانی انجام شده که حداقل ۱۰۰ هزار کتابخانه مدرسه ای به روز و متناسب با دوره تحصیلی و سن دانش آموزان داشته باشیم .
وی ادامه داد: متأسفانه در حوزه کتاب و کتابخوانی سرمایه گذاری های کافی در نظام تعلیم و تربیت صورت نگرفته استو انتظار می رودبا برنامه ریزی های لازم زمینه بیشتری برای رشد و توسعه فرهنگ کتابخوانی در مدارس کشور فراهم شود .
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه باید محورهایی در آموزش و پرورش با موضوع کتاب و کتابخوانی طراحی شود، گفت: می توان با با فعال کردن و مشارکت هدفمند دانش آموزان و اولیای آنها جهت توسعه و تجهیز کتاب و کتابخوانی در قالب کتابخانه های کلاسی و مدرسه ای، مسیر توسعه فرهنگ کتابخوانی را هموارتر کرد.
وی گفت: پیام برگزاری این آیین این است که معلمان، مدیران و دانش آموزان، موضوع کتاب و کتابخوانی که اساس فرهنگ یک جامعه ست مغفول و مهجور مانده است و باید مورد توجه دوستداران دانش و دانایی باشد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ضرورت آموزش مهارت های مطالعه گفت : باید کتاب هایی متناسب با نیازهای کودکان و نوجوانان در اختیار آنها قرار داد و سپس مهارت های مطالعه را آموزش داد.
وی گفت: باید دوره ای کامل و مدون با عنوان آشنایی با مهارت های کتابخوانی و مطالعه برای تمام معلمان آموزش و پرورش برگزار شود.
کاظمی افزود: ضرورت دارد؛ معلمان زمانی را در کلاس به مهارت های کتابخوانی اختصاص دهند زیرا اینگونه آموزش ها، دانش آموزان را به کتابخوانی علاقمند می کند.
وی با بیان یکی از ماموریت های آموزش و پرورش، کشف استعدادهای دانش آموزان است ، افزود: مهارت نویسندگی نسبت به سایر استعدادها از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا جامعه ما به آن نیازمند است و زیرساخت و تمدن یک کشور را می سازد .
کاظمی بر شکل گیری فرهنگ و هویت با ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی تأکید کرد و افزود: ما نیازمند الگوسازی و قله سازی هستیم؛ در برخی بخش ها جامعه در این زمینه موفق عمل کرده است و الگوهای موفق معرفی شده است، بنابرانی شایسته است در حوزه های هنری، فرهنگی و علمی نیز این الگو ها معرفی شوند.
وزیر آموزش و پرورش به برگزاری جشنواره های این حوزه اشاره کرد و گفت: برای این مهم، باید نقشه راه تعریف کرد. ضریب نفوذ ما در جشنوارهها بسیار پایین است . باید هدفگذاری شود تا این جشنوارهها، جامعه مخاطب بیشتری را در برگیرد.
وی ادامه داد: باید تلاش کرد که هر دانش آموز در کنار هر کتاب درسی یک کتاب مکمل مرتبط بخواند. منظورکتاب تست و درسی نیست، بلکه کتابی است که ظرفیت های علمی و دانش را فارغ از نمره به دانش آموزان اضافه کند . دانش آموز نیاز به تعمیق بخشی در آموزه ها دارد و این اقدام در این زمینه کارساز است
منبع