راهاندازی سامانه «همیار معلم» برای افزایش کیفیت تدریس معلمان
به گزارش مركز اطلاع رساني و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علی لطیفی، رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی، در گفتوگو با يك خبرگزاری، با اشاره به راهاندازی سامانه «همیار معلم» گفت: این سامانه با هدف حمایت از معلمان و تسهیل فرآیند تدریس طراحی شده است و مرحله نخست آن با همکاری دفتر انتشارات و فناوری آموزشی سازمان پژوهش آغاز به کار کرده است.
لطیفی بیان کرد: این سامانه بستری است که محتواهای آموزشی متنوع تولید شده توسط سازمان پژوهش، معاونتهای آموزشی و دیگر نهادهای تعلیم و تربیت را دستهبندی و در اختیار معلمان قرار میدهد. مخاطبان اصلی این مرحله، معلمان مقطع ابتدایی هستند که قصد دارند فرآیند یاددهی و یادگیری را در کلاسهای خود بهبود بخشند.
وی افزود: در فاز نخست این سامانه، منابع موجود مانند محتواهای تولیدشده از سال 1399 تا 1403 در مدرسه تلویزیونی ایران، کتابهای راهنمای معلم، مقالات رشد و دیگر منابع آموزشی گردآوری و برای معلمان قابل دسترس شده است. این منابع بهصورت هدفمند برای رفع نیازهای آموزشی معلمان دستهبندی و عرضه شدهاند.
همیار معلم قابل استفاده بر روی موبایل
لطیفی توضیح داد: سامانه «همیار معلم» با رابط کاربری ساده و مناسب برای تلفن همراه طراحی شده است. محتواها بر اساس ساختار کتابهای درسی و بستههای تربیت و یادگیری دستهبندی شدهاند. بهعنوان مثال، معلمی که قصد تدریس درس چهارم ریاضی پایه دوم را دارد، میتواند به بخش مربوطه در سامانه مراجعه کرده و به محتواهای مرتبط دسترسی یابد.
ارتقای تعامل معلمان در آینده
رئیس سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی تأکید کرد: در نسخههای آتی، امکان بارگذاری محتوا توسط معلمان، امتیازدهی به محتوای سایر همکاران، و ایجاد تالار گفتوگو برای رشد و همافزایی فراهم خواهد شد. همچنین محتواهای سامانه بهصورت تدریجی و بر اساس طرح درس ماهانه بهروزرسانی میشود.
لطیفی با اشاره به اهمیت این سامانه در ارتقای کیفیت تدریس گفت: «همیار معلم» گامی برای ارتباط بیواسطه برنامهریزان درسی و معلمان است و با دریافت بازخورد معلمان، به بلوغ و تکامل خواهد رسید.
دسترسی به سامانه
وی بیان کرد: پشتیبانی از این سامانه توسط دفتر انتشارات و فناوری آموزشی سازمان پژوهش انجام میشود و البته در تأمین محتوا، فقط به تولیدات سازمان اکتفا نمیشود. باورمان بر این است که معاونان آموزشی و دیگر تولیدکنندگان محتواهای مؤثر باید به میدان بیایند و تا همینجا نیز تعامل خوبی با معاونت آموزش ابتدایی داشتهایم. امیدواریم در مراحل بعد، بتوانیم امکان پشتیبانی تعاملی نسبت به محتواهای بارگذاری شده را هم داشته باشیم.
لطیفی در پایان یادآور شد: نسخه آزمایشی سامانه از طریق آدرس hamyarmoalem-roshd.ir در دسترس معلمان قرار دارد و به تدریج با توجه به نیازهای معلمان ارتقا خواهد یافت.
منبع