آموزش و پرورش شاخص  در گرو تامین سه رکن فضای آموزشی، محتوا و معلم  است

آموزش و پرورش شاخص در گرو تامین سه رکن فضای آموزشی، محتوا و معلم است

  • 1403/9/3 شنبه

به گزارش روابط عمومی معاونت حقوقی و امور مجلس به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی قزوین؛ همایش «نو معلمان تمدن ساز، یاوران مقاومت» امروز صبح با حضور احمدی لاشکی معاون پارلمانی وزیر آموزش و پرورش، فاطمه محمد بیگی و سالار آبنوش نمایندگان قزوین در مجلس شورای اسلامی، نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزش و پرورش استان، عباس کاظمی معاون سیاسی امنیتی استانداری قزوین، در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد. 

احمدی لاشکی معاون پارلمانی وزیر آموزش و پرورش در این همایش گفت: این جمع ارزشمند نومعلمان تربیت آینده سازان را برعهده خواهند داشت و جایگاه شما بسیار والاست.

وی افزود: زنده نگهداشتن یاد شهدای مقاومت یک سیلی به دشمنان انسانیت و ایستادگی است و در حالی که نتانیاهو از جایی که باید داعیه صلح باشد فرمان می دهد سید حسن نصرالله را به شهادت برسانند و ۸۵ تن مواد منفجره بر سر شهید می ریزد بیانگر وحشت و درماندگی اسرائیل در این شرایط است. 

لاشکی یادآورشد: اگر دشمن فکر می کند با شهادت سردار سلیمانی ها، حسن نصرالله، اسماعیل هنیه و سنوارها  کار مقاومت تمام می شود سخت در اشتباه است زیرا تجربه ایران اسلامی هم نشان داده که در ایران سال ۶۰ که بیش از دو هزار نفر ترور شدند و ۱۲ وزیر و معاون وزیر و وزیر دفاع و فرماندهان عالی رتبه به شهادت رسیدند اما انقلاب تمام نشد و امروز جهان اسلام روز به روز بیدارتر و هوشیارتر شده است. 

معاون پارلمانی وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: .شما معلمان باید در کلاس های درس شفاف سازی کنید و بگویید چه اتفاقی در غزه و فلسطین و لبنان رخ داده و اعلام کنید مفاومت زنده است و زنده خواهد ماند. 

وی خطاب به معلمان گفت: برای این که یک آموزش و پرورش شاخصی داشته باشیم باید سه رکن فضای آموزشی، محتوا و معلم  تامین شود و این ارکان بر اساس سند تحول لحاظ شده است. 

لاشکی افزود: در ‌کنار داشتن فضای آموزشی به روز و استاندارد ، به فرموده رهبری معلمان هم باید به روز شده و علم نافع به دانش آموزان بدهند که در این راستا در حال تدوین مطالب مفیدتر و حذف مطالب زاید کتب درسی هستیم‌. 

وی گفت: اگر محتوا و فضا مهیا شود اما معلمان در تراز و شایسته نداشته باشیم به هدف نمی رسیم و امروز در سیستان و بلوچستان که از حداقل فضا برخوردارند اما معلمانی داریم که این کمبود را جبران کرده اند. 

باید به عدالت حرف زد و عمل کرد 

این مدیر فرهنگی یادآورشد: عدالت در توزیع ثروت، قدرت و فرصتهایی که پیش می آید با محوریت کرامت اجتماعی و دانش و اطلاعات باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد و قرار نیست در کنکور سراسری کسی که در دورترین نقطه و کمترین امکانات تحصیل می کند با فردی که در مرکز با بهترین معلم درس خوانده یکسان دیده شود. 

لاکانی اظهارداشت: فقط با احداث دانشگاه کارها سامان نمی یابد و در حالی که ما با جمعیت ۸۰ میلیون نفری بیش از ۲۸۴۰ دانشگاه داریم اما کشور چین با جمعیت یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفری فقط ۲۴۰۰ دانشگاه، کشور هند ۱۶۲۰ دانشگاه، کشور آلمان ۴۱۲ و کانادا ۳۲۲ و هلند ۴۲۳ دانشگاه دارد. 

وی بیان کرد: امروز ۵۰ درصد بیکاران ما از دانشگاه هستند و باید دنبال کیفیت کار باشیم در حالی که ۳۹۱ مدرسه ابتدایی با یک معلم و یک دانش آموز داریم که کسی از تحصیل باز نماند. 

لاشکی تصریح کرد: در مقطع متوسطه اول ، تعداد چهار مدرسه و متوسطه دوم ۱۱ مدرسه داریم که یک دانش آموز دارد اما در استان البرز کلاسی با ۵۰ دانش آموز هست لذا اولویت دولت دکتر پزشکیان آموزش و بهداشت است که کمبودها جبران شود. 

معاون پارلمانی وزارت آموزش و پرورش افزود: در سه سال دوران شهید رئیسی  ۲۵۵ هزار ردیف استخدامی دریافت شد زیرا اگر قرار است کلاس های ۵۰ نفره را حذف کنیم باید تعداد معلمان بیشتر شود.

وی اظهارداشت: در سال جاری ۶۵ هزار نیروی ماده ۲۸ و ۱۸ هزار و ۵۰۰ معلم متعهد دوره چهارساله داریم که از تربیت معلم جذب شده اند و می توانند در تربیت آینده سازان کمک باشند.

لاشکی یادآور شد: در روسیه یک معلم باید ۶ سال دوره دانشگاهی ببیند تا معلم  شود لذا تاکید داریم حتما دوره توانمند سازی برای معلمان پیش بینی شود زیرا با علم دیروز نمی توان کودک امروز را برای فردا تربیت کرد. 

وی افزود: باید بلد باشیم تا دانش آموز امروز را درست تربیت کرده و از انزوای بسته دنیا و کلاس درس خارج شویم و خود را آماده و مهیای جهان معاصر کنیم.

منبع