نهضت سوادآموزی در گام دوم انقلاب دارای رویکردی جامعه محور است
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان گیلان داوود مصطفیپور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه تلویزیونی باران با اشاره به تاریخچه تاسیس نهضت سوادآموزی، اظهار داشت: حدود ۱۱ هزار و ۳۲۰ نفر در استان فاقد سواد هستند که میزان افراد با سواد از قبل پیروزی انقلاب از ۵۵ درصد به ۹۸ درصد رسیده است و در حال حاضر با ۹۹/۲۳ درصد باسواد جز استانهای سفید کشور هستیم.
وی تصریح کرد: در برخی روستاها به علت مشکلات فرهنگی، فقر، بدسرپرستی و … کودکان بازمانده از تحصیل وجود دارند که طبق آمار حدود ۲ هزار و ۲۲۰ کودک در بازه سنی ۶ تا ۱۰ سال در سطح استان وجود دارد که خوشبختانه با تلاشهای صورتگرفته ۱۵۴ نفر به تحصیل بازگردانده شدند. مصطفیپور با اشاره به اجرای طرح شهید محمودوند در این راستا، بیان کرد: طبق این طرح به وسیله کد ملی در حال شناسایی افراد در سه سامانه فعال هستیم. وی ادامه داد: همچنین این افراد از لوازم نوشتن رایگان و کمکهای مادی برای تحصیل برخوردار خواهند شد و در مدارس مجزا از بزرگسالان به تحصیل خواهند پرداخت.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان گیلان در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: یکی از محورهای نهضت سوادآموزی، رویکرد جهادی با بهرهگیری از حلقههای میانی مانند حوزه علمیه، بسیج و … با هدف آموزش و مهارتآموزی است لذا در این راستا مراکز یادگیری برای هدایت متقاضیان وجود دارد. مصطفی پور با اشاره به تعدد آموزشدهندهها در نهضت سوادآموزی، اظهار کرد: در حال حاضر یک هزار و ۱۲۷ نیروی فعال وجود دارد که این تعداد در سال ۱۳۹۴ به وسیله برگزاری آزمون در جهاد دانشگاهی پذیرفته شدند و در هر فصل حدود ۱۲ ساعت در دورههای توانمندسازی حضور مییابند. وی افزود: فارغ از بحث آموزش حدود ۱۰۰ عنوان کتاب در حوزههای مختلف توسط حلقههای کتابخوانی تحت عنوان دوره تحکیم کتاب ارائه میشود.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان گیلان با اشاره به اهمیت آسیبشناسی در رویکرد نهضت، بیان کرد: تمامی ایدهها و نقطه نظرات اندیشمندان و پژوهشگران در زمینه آسیبهای سوادآموزی در آینده و راهکارهای موجود در یک سامانه واحد جمعآوری شده است لذا حدود ۴۷۰ اثر به این سامانه ارسال شده که از این تعداد ۲۳ اثر متعلق به گیلان است. مصطفی پور به مهارتآموزی و سواد نوین به عنوان افق و چشمانداز سوادآموزی اشاره کرد و گفت: چگونگی استفاده از فضای مجازی، هوش مالی، فرهنگی، علمی، تحلیلی و … از جمله موارد مهمی است که تمام تلاش ما طبق سند تحول بنیادین بر این اساس است. وی تصریح کرد: رسانه یک ابزار مؤثر در راستای جهتدهی اذهان است لذا رسانه در خط مقدم جهاد تبیین قرار دارد به همین جهت نخستین روز از هفته نهضت سوادآموزی به نام سواد و رسانه نامگذاری شده است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان گیلان در پایان خاطرنشان کرد: نهضت سوادآموزی در گام دوم انقلاب دارای رویکردی جامعهمحور است لذا اعتقاد ما بر این اساس است که سواد فارغ از انتخاب یک ضرورت است که در این راستا نیازمند بهرهگیری از تمام ظرفیتهای جامعه هستیم.
منبع