اثر گذارترین یادگیری از طریق آموزش همسالان اتفاق می افتد
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان زنجان حسین میرزایی معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان درکارگاه توانمندسازی نظام مراقبت اجتماعی دانشآموزان، ویژه مدیران مدارس متوسطه دوم که در شهرستان ابهر برگزار می شد گفت: سال 1399 در مجلس شورای اسلامی قانون حمایت از اطفال تصویب و به همه دستگاه ها از جمله آموزش و پرورش ابلاغ شد.
میرزایی با بیان کلید واژه های قانون حمایت از اطفال و نوجوانان عنوان کرد: این قانون با هدف ارتقاء سطح حمایتی از کودکان و نوجوانان در برابر انواع آزارها و سوء استفادهها و آسیب ها طراحی و اجرایی شده است و شامل ۴ فصل و ۵۱ ماده است که به تعریف حقوق کودکان و نوجوانان، شرایط و موقعیتهای آسیبپذیر، و نحوه مداخله و حمایت در مواقع لزوم میپردازد.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان ادامه داد: این قانون تعهد دولت و جامعه به حمایت از نسل آینده را تایید کرده و مقررات مختلفی را برای اطفال و نوجوانان در زمینههای مختلف اعم از آموزش، بهداشت، امنیت، فرهنگ و ورزش تعیین کرده است.
این مقام مسئول با تشریح دستور العمل سامانه نماد بیان کرد: طرح ملی نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان، برای مراقبت از دانش آموزان آسیب دیده و یا در معرض آسیب است و مجری و وظیفه رصد و پایش آسیب ها در مدارس، مدیران مدارس هستند، بنابراین باید حتماً مدیران با برنامه ها و قوانین این طرح آشنا باشند.
میرزایی با اشاره به اجرای برنامه قاضی در مدرسه آن را در راستای افزایش آگاهی های حقوقی دانش آموزان در راستای کاهش آسیب های اجتماعی ذکر کرد و ضمن تشکر از متولیان این امر بر اجرای مطلوب آن در مدارس تاکید کرد.
میرزایی افزود: سامانه دانش آموزی نماد یا سامانه جامع نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان با نشانی اینترنت namad.medu.ir سامانه ای است که از سال ها پیش از سوی وزارت آموزش و پرورش برای کنترل و پیشگیری از آسیب های اجتماعی به دانش آموزان راه اندازی شده است و این برنامه در کل مدارس استان در حال اجراست.
وی از اجرای طرح همیاران مشاور در سطح مدارس استان خبر داد و گفت: این برنامه یک طرح عملی با اعتقاد به توانمندی دانش آموزان و مشارکت در گسترش خدمات مشاوره و تاکید بر توانمندی ها و نقاط مثبت و نگاه آینده به منظور ارتقاء سطح روان در مدرسه و جامعه اجرا می شود.
میرزایی ادامه داد: همیار مشاور دانش آموزی است که از بین دانش آموزان کلاس انتخاب می شود تا در زمینه های مشاوره ای آنها را راهنمایی نماید.
وی خاطر نشان کرد: اثر گذارترین یادگیری از طریق آموزش همسالان اتفاق می افتد و استفاده از توانمندی دانش آموزان در رشد خویش و سایر همتایان امری ضروری است که به این مهم نیز در سطح استان از طریق اجرای طرح همیاران مشاوره توجه شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان در پایان یاد آور شد: امسال غربالگری دانش آموزان در پایه های هفتم، هشتم، دهم و یازدهم توسط دانش آموزان و رصد و پایش توسط مدیران از ۱۲ آبان شروع شده است.
وی افزود: هچنین غربالگری دانش آموزان ابتدایی در پایه های اول، سوم و پنجم نیز توسط آموزگاران عزیز در نیمسال دوم اجرا خواهد شد.
در ادامه جلسه نحوه فرآیند استفاده از سامانه ملی نماد وظایف و ساختار اجرایی برای مدیران تشریح و تبیین گردید و مدیران مدارس به بیان دغدغه ها و مسائل خود در حوزه آسیب های اجتماعی پرداختند.
منبع