مهمترین نقش معلم حرفهای، ایجاد محیط یادگیری امن و آرام و پرهیز از هرگونه موقعیت استرسزا و رقابتی برای دانشآموزان است
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی آموزش و پرورش استان کرمانشاه، زهرا نجار، در آیین تجلیل از منتخبان و داوران استانی جشنواره الگوهای نوین یاددهی یادگیری دوره ابتدایی سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲که در سالن جلسات شهید سلیمانی برگزار شد، گفت: جشنواره الگوهای نوین یاددهی یادگیری معلمان دوره ابتدایی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ در سه سطح منطقه ای، استانی و کشوری برگزار گردید.
نجار افزود: این جشنواره با هدف ارتقای توانمندیها و شایستگیهای تخصصی معلمان و به اشتراک گذاشتن تجارب معلمان در فرآیندهای یاددهی یادگیری برگزار شد، ۲۹۰۰ نفر از معلمان استان کرمانشاه در سطح منطقهای شرکت کردند و پس از انجام مراحل داوری(در دو بخش حضوری و غیرحضوری)، ۴۰۰ نفر به مرحله استانی راه پیدا کرده و در نهایت پس از انجام دو مرحله داوری در بخش استان، ۲۹ نفر از همکاران شایسته تقدیر و ۱۰ نفر به عنوان منتخب استانی شناخته شدند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان بیان داشت: از ویژگیهای معلم حرفهای در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، یادگیرنده بودن است. یادگیری مستمر، اقدام پژوهی و درس پژوهی, عضویت در نشریات و انجمن های علمی تخصصی و ارتقای سطح دانش و بینش معلمی بر اساس شناخت مخاطب و ویژگی های رشد کودکی با هدف شناخت و طراحی محیط های آموزش و یادگیری تعاملی، شاد و جذاب از ویژگی های معلم حرفهای در دوره ابتدایی است. پرهیز از ایجاد هر گونه موقعیت یادگیری رقابتی و استرس زا، خلق محیط های یادگیری متنوع و جذاب و فراهم نمودن امکان انتخاب بر اساس علایق، نیازها و تجارب از میان آن ها توسط دانشآموز رسالت اصلی معلم و از استانداردهای این دوره اساسی می باشد.
زهرا نجار خاطرنشان ساخت: محیط یادگیری در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، محیطی تعاملی است که در آن تحول در یادگیری کودک بر بستر تعامل اتفاق می افتد و در تکوین و غنای این تعامل، مشارکت عوامل متعددی نقش دارند.
نجار ادامه داد: بر اساس مصوبه نهصد و پنجاه و یکمین (۹۵۱) جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مبنی بر ماده واحده کیفیت بخشی به برنامه های آموزشی و تربیتی مدارس و حذف آزمونهای زائد، برگزاری هر گونه آزمون خارج از برنامه و دستورالعملهای ابلاغی از سوی وزارت آموزش و پرورش، الزام نمودن دانشآموزان به خرید کتب، جزوات، سی دی و... کمک آموزشی، تخصیص ساعات رسمی آموزش به آموزشهای غیررسمی با عنوان مکمل آموزشی یا غیرآموزشی، ورود اشخاص متفرقه خارج از آموزش و پرورش در امور آموزشی، پرورشی و اجرایی مدرسه، و برگزاری دورههای آمادهسازی با هر عنوانی ممنوع و تخصیص کامل زمان آموزش به محتوای رسمی و ایجاد و ارتقای مهارتهای سواد پایه و شایستگیهای مبتنی بر سند تحول و تقویت هویت و احساس تعلق و ارتقای کرامت و حقوق کودکان الزامی میباشد.