کسب یازده رتبه برتر کشوری در جشنواره علمی ـپژوهشی طرح شهید کاظم آشتیانی
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران، مرتضی تاجیک معاون آموزش متوسطه شهرستان های تهران ،از کسب یازده رتبه در رقابتهای پژوهشسراهای دانشآموزی کشور توسط دانشآموزان استان خبر داد.
تاجیک شرح داد: بر اساس ملاکها و شاخصهای ابلاغی در پنجمین شیوهنامه جشنواره علمی- پژوهشی پژوهشسراهای دانشآموزی، پژوهشگران نوجوان استان موفق به راهیابی به مرحله کشوری و متعاقب آن، کسب رتبه در این مرحله گردیدند.
مرتضی تاجیک تصریح کرد: در مسابقات دوازدهگانه علمی-پژوهشی پژوهشسراهای دانشآموزی که بهصورت سراسری در کشور برگزار میگردد 4576 اثر از سطح استان دریافت گردید و مورد داوری قرار گرفت که از میان آنها 213 اثر به مرحله کشوری راه یافت و پس از ارزیابی تخصصی هیات داوران در قطبهای کشوری، 11 اثر شایسته تقدیر شناخته شد. وی افزود :این فعالیتها با کسب رتبه دوم کشوری در محورهای نجوم، ادبیات و علوم انسانی، رباتیک و هوش مصنوعی (برنامه نویسی مبتنی بر هوش مصنوعی)، هوا و فضا (گرایشهای ساخت پهپاد و ساخت و پرتاب موشک آبی) و رتبه سوم در محورهای آزمایشگاه علوم تجربی و کدنویسی (برنامه نویسی با پایتون با رویکرد کارآفرینی) در آبان 1403 به ثمر نشست.
معاون آموزش متوسطه استان با اشاره به نام پژوهشسراهای شهید مطهری اسلامشهر، بصیرت ناحیه ۲ شهرری، خوارزمی پاکدشت، خواجه نصیرالدین طوسی پیشوا، و باقرالعلوم (ع) قرچک، که حائز این رتبهها گردیدند ضمن قدردانی از دانشآموزان، معلمین راهنما و مدیران این پژوهشسراها و قطبهای استانی بیان داشت: این موفقیتها حاصل همت بلند و تلاش دسته جمعی این افراد، برگزاری دورههای آموزشی مفید، اطلاعرسانیهای بموقع رابطین پژوهشی و مدیران مدارس و حمایتهای والدین دانشآموزان بوده است.
تاجیک خاطرنشان کرد مسابقات ملی پژوهشسراهای دانشآموزی در دوازده محور متنوع برگزار میگردد که هریک بر اساس سن، توانمندی و علایق دانش اموزان چندین گرایش دارد تا بتواند طیف گسترده ای از دانشاموزان را -از دوره دوم ابتدایی تا پایان پایه دوازدهم شاخه های نظری، فنی و حرفه ای و کاردانش مخاطب قرار دهد. وی افزود بیشک پژوهش های علمی دانشآموزی و کسب موفقیت های علمی میتواند راهی برای بهبود زندگی آینده و ارائه راهکارهای علمی برای استفاده بهتر از تکنولوژی باشد و در این مسیر، پژوهشسراها، یکی از بهترین بسترها برای شناسایی و توسعه استعدادهای دانشآموزی بهشمار میرود.
شایان ذکر است ششمین دوره مسابقات جشنواره علمی و پژوهشی در زمستان سال تحصیلی جاری آغاز خواهد شد و نشستهای توجیهی پیرامون تغییرات ایجاد شده در شیوهنامههای اجرایی برخی محور ها هماکنون در حال برگزاری اند و امید آن میرود که مدیران با برنامهریزی مناسب بتوانند زمینه حضور پررنگتر اعضای پژوهشسراهای استان در این جشنواره را بیش از پیش فراهم آورند.