انگیزه درونی معلمان، مهمترین مولفه ایجاد تحول در آموزش و پرورش است

انگیزه درونی معلمان، مهمترین مولفه ایجاد تحول در آموزش و پرورش است

  • 1403/8/12 شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمان، علی پارسانیا گفت: نظام آموزش و پرورش ما همچنان نیازمند تحول آفرینی است، وقتی سند تحول نوشتیم یعنی از وضع موجود راضی نبودیم و می خواستیم تحول بیشتر ایجاد کنیم، تدوین سند تحول بنیادین یعنی از بنیاد و ریشه باید تحول ایجاد کنیم.

وی افزود: ضرورت دارد دوره های آموزشی به صورت کیفی برگزار شود، یکی از طرح های نقشه راه سند تحول بنیادین توانمندسازی معلمان در حوزه های مختلف است و توانمندسازی در دو موقعیت انجام می شود، پیش از ورود به نظام تعلیم و تربیت و آموزش های ضمن خدمت، اما نکته حائز اهمیت این است که اقتضائات جهانی و ملی به طور مرتب در حال تغییر است، پدیده های نویی ظاهر می شود و تدریس معلمان هم به همین تناسب باید دستخوش تحول شود.

مشاور وزیر آموزش و پرورش در اجرایی سازی سند تحول بنیادین اظهار داشت: بایستی بررسی شود شاخصه های هر پروژه چیست؟ در اجرای نقشه راه سند، خود معلمان هم نقش دارند؛ ساختار آموزش و پرورش باید اصلاح شود، زمینه باید برای آزادی عمل معلمان و ابتکارات فراهم شود، مجاهدت های خود معلم در میدان مدرسه بسیار موثر است.

پارسانیا تاکید کرد: "رویداد الف تا" زمینه ای فراهم می کند تا معلم کنشگری داشته باشد اما "الف تا" میدان رقابت بین معلمان نیست، معلمان قهرمانان تعلیم و تربیت هستند و "الف تا" میدانی است که معلمان در خیرات و دستگیری از هم سبقت بگیرند و تجارب خود را به اشتراک بگذارند.

وی گفت: جوهره اصلی کار تحول در دست معلمان است، مدارس با بخشنامه ها متحول نشدند و نمی شوند بلکه با اراده مدیر و معلم مدرسه متحول شده اند، آنچه که یک مدرسه عشایری را به قله می رساند اراده و همت است، هیچ تحولی در هیچ ساحت اجتماعی با دستور و فرمایش اتفاق نیفتاده بلکه بر اساس انگیزه های درونی انسان ها بوده است، هسته های انسانی کوچک موجب تشکیل هسته های انسانی بزرگ تحول خواه می شود و زمینه شکوفایی را فراهم می کند.

بر پایه این گزارش، دومین روز از همایش و نمایشگاه رویداد ملی "الف تا" با حضور مشاور وزیر آموزش و پرورش در اجرایی سازی سند تحول بنیادین با حضور جمعی از نومعلمان استان کرمان در دانشگاه فرهنگیان تشکیل شد.

منبع