تشکیل کارگروه کیفیت‌بخشی در آموزش و پرورش استان سمنان

تشکیل کارگروه کیفیت‌بخشی در آموزش و پرورش استان سمنان

  • 1403/8/12 شنبه

به گزارش اداره اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی آموزش و پرورش استان سمنان، نخستین جلسه کارگروه کیفیت‌بخشی آموزشی و پرورشی با حضور سیدجمال وزیری مدیرکل، معاونان و رؤسای ادارات آموزش و پرورش استان و جمعی از مدیران، معلمان و مشاوران مدارس، برگزار و درخصوص چرایی تشکیل این کارگروه و اهداف آن گفت‌وگو شد.

وزیری ضمن ابراز خرسندی از وضعیت مطلوب استان سمنان و بالابودن دو نمره از میانگین کشوری، از یکایک عوامل اجرایی این اتفاق مبارک، قدردانی و اظهار کرد: مدیر مدرسه موظف است شورای معلمان را بر مبنای کارگروه کیفیت‌بخشی، تشکیل و در زمینه وضعیت آموزشی و پرورشی مدرسه، گزارش کوتاهی به آن‌ها ارائه دهد.

وی با اشاره به استفاده بهینه از وقت و زمان حال، بزرگ‌ترین اشتباه بشر را ابداع کلمه‌ای با عنوان «فردا» دانست و گفت: امروزه به‌جای خیّر مدرسه‌ساز به خیّر به‌ساز نیاز داریم و باید به شاداب‌سازی فضای مدرسه توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با تأکید بر رتبه‌بندی مدارس و ایجاد رقابت سازنده بین دانش‌آموزان پیشنهاد داد: در زمینه مهارت‌آموزی، نمایشگاه‌های ابزار آموزشی با مشارکت شرکت‌های صنایع آموزشی به‌منظور عرضه مدرن‌ترین تجهیزات آموزشی، برگزار و محتوای آموزشی با تخفیف به دانش‌آموزان ارائه شود

محسن فراتی در ابتدای جلسه با ارائه گزارش کوتاهی از وضعیت توزیع ثبت نام دانش‌آموزان پایه دهم، تحلیل مقایسه‌ای میانگین نمره امتحان نهایی و وضعیت کنکور استان در سه‌سال اخیر طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ و مقایسه معدل استان‌ها نسبت به سایر استان‌ها و کسب رتبه دوم بعد از استان یزد در این بخش، برنامه‌ها و فعالیت‌های اداره آموزش دوره دوم متوسطه نظری را بر مبنای ارتقا کیفیت آموزشی، برقراری عدالت آموزشی و ارتقا بهره‌وری آموزشی تشریح کرد.

وی اظهار داشت: عدالت آموزشی شامل پوشش تحصیلی، تهیه و تدوین بسته‌های آموزشی، اجرای طرح خواهرخواندگی و برادرخواندگی، مدارس شبانه‌روزی، روستایی و لازم‌التوجه است.

فراتی یادآور شد: ارتقا بهره‌وری آموزشی با هدف مهارت‌آموزی، افزایش سهم ریاضی فیزیک، صلاحیت حرفه‌ای مدیران، نقشه راه سند تحول و استقرار مدرسه تراز سند تحول، اجرا شده و ارتقا کیفیت آموزشی نیز مبنی بر پرسش‌های تدریجی و مستمر، پویش جهاد علمی، فعالیت‌های فوق برنامه، ارتقا نتایج کنکور سراسری، برنامه هفتگی استاندارد، افزایش میانگین نمره پایه‌های دهم تا دوازدهم و ارتقا کیفیت مدارس غیر دولتی است.

وی افزود: بنا بر این است جلسات کارگروه به‌صورت ماهانه و حول محور موضوع و برنامه خاص هر دوره تحصیلی، برگزار تا از ظرفیت معاونت‌های پرورشی، گروه‌های آموزشی، تربیت‌بدنی و سلامت و... برای نظارت بالینی، ارائه خدمات کیفت‌بخشی و مشاوره‌ای، سنجش دستاوردهای یادگیری، هدایت تحصیلی، توزیع تجهیزات هنرستانی، هم‌پوشانی رشته‌های جدید، برگزاری دوره‌های توانمندسازی و... استفاده بهینه شود.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش استان سمنان در بخش پایانی سخنانش، مساعدت درخصوص چاپ کتاب راه موفقیت نهایی، مساعدت در زمینه تخصيص اعتبار ویژه مدارس و مناطق محروم و غیر برخوردار شهری، برگزاری همایش‌های مشاوره‌ای امتحانات نهایی و کنکور ویژه اولیا و دانش‌آموزان مناطق محروم و شبانه‌روزی شهرستان‌ها و مناطق، اجرای ارزشیابی تکوینی و کنکور آزمایشی و امتحانات شبه نهایی را خواستار شد.

علی دارابیان مشاور راهبری تحول و رئیس اداره دوره دوم متوسطه نظری آموزش و پرورش سمنان ضمن ارائه گزارش جامعی از وضعیت استان، زیربنای کیفیت آموزش در دوره دوم متوسطه چه نظری چه فنی‌حرفه‌ای و کاردانش را توسعه متوازن و در واقع توزیع مناسب دانش‌آموزان در رشته‌های نظری، فنی‌حرفه‌ای و کاردانش دانست.

وی در ادامه سخنانش افزود: نتایج امتحانات نهایی و کنکور، خروجی آموزش و پرورش و به‌عبارتی نمودِ کار کیفی و کمی این‌مجموعه است.

دارابیان در پایان با اشاره به ایجاد وفاق ملی بین مدارس دولتی و غیر دولتی استان بر هم‌فکری، هم‌اندیشی و هم‌افزایی در شاخص‌های آموزشی و ارتقا آن بیش از پیش تأکید کرد.

گفتنی است، در بخشی از این نشست، اعضای کارگروه به بیان نظرها و دیدگاه‌های خود پرداختند.

منبع