جشنواره «الف تا» نقش موثری در قله سازی از تجربیات تحولی و امید آفرینی در روند تحول در آموزش و پرورش دارد
به گزارش، اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان کرمان، گفت و گو به شرح زیر است:
:large_blue_diamond:لطفا خودتان را معرفی کنید و در خصوص رتبه کسب شده و جشنواره ای که شرکت کردید توضیح بفرمایید:
مینا سادات عطارزاده هستم، برگزیده کشوری جشنواره الف تا. طرح بنده با محور تربیت بود که در مورد آموزش فکر کردن به دانش آموزان ارائه شد.
:large_orange_diamond:*رویکرد جشنواره الف تا چه بوده و با چه هدفی برگزار شده؟
رویکرد این جشنواره تجربه محور بود و با هدف به اشتراک گذاشتن تجربیات تحولی، قله سازی از تجربیات تحولی و ایجاد امید به این روند تحولی و در نهایت تغییر روند آموزش و پرورش برگزار شد.
:large_orange_diamond:طرح شما در این جشنواره چگونه شکل گرفت؟
طرح اینجانب طی تجربه ده ساله در تدریس پایه اول شکل گرفت. به این صورت که از ابتدای سال موقعیت های فانتزی برای دانش آموزان مثال می زنیم و از آنها می خواهیم که فکر کنند و احساساتشان را در آن موقعیت بیان کنند و بگویند چه کاری انجام می دهند. سپس موقعیت های ساختگی خانه، مدرسه و اجتماع را مثال می زنیم و دانش آموز را وادار می کنیم که فکر کند و بگوید چطور مشکل به وجود آمده را حل می کند؛ و در آخر با ایجاد شرایط مختلف از دانش آموزان می خواهیم که خودشان را جای دیگران بگذارند و فکر کنند. بدین ترتیب در پایان سال دانش آموزان به راحتی برای مشکلات خودشان راه حل پیدا می کنند.
:large_blue_diamond:فکر می کنید برگزاری چنین جشنواره هایی چه تاثیری در پویایی معلمان به ویژه معلمان جوان دارد؟
اکثر بازدیدکنندگان این جشنواره دانشجو معلمان ورودی جدید بودند و واقعا مایه مباهاته که تجربیات چندین ساله به این عزیزان منتقل میشه. همونجور که از شعار جشنواره هم مشخصه، در این جشنواره قراره تجربه ها درو بشه. به نظر بنده این تجربیات میتوانند برای سایر معلمان بسیار مفید و راهگشا باشند و چندین سال زودتر چنین طرح هایی را برای فرزندان ایران عزیزمان اجرا کنند و آینده بهتری برای آنها رقم بزنند.
:large_orange_diamond:سخن شما با معلمان جوان چیست؟
به معلمان جوان توصیه می کنم از روش های جدید و در راستای تحول استفاده کنند. شادی و احساس خوب را در کلاس خود ایجاد کنند تا یادگیری عمیق تر شکل بگیرد. قانون مندی را از کودکی به بچه ها بیاموزند تا در وجود آنها نهادینه شود. مهارت حل مساله را با دانش آموزان تمرین کنند و از آنها بخواهند که مشکلات را در حد خودشان با فکر کردن حل کنند. برای دستیابی به این هدف جا دارد معلمان موقعیت هایی را در کلاس ایجاد کنند که دانش آموزان مجبور باشند با صبر و تفکر برای مشکل و مساله پیش آمده راه حل پیدا کنند. همچنین تمرکز و تاکید بر شناخت احساسات همواره باید به دانش آموزان یادآوری شود و در این مسیر باید تا حد امکان به آنها کمک کرد.