گزارش روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان ایلام از بانوی سواد آموزی که خود آموزش دهنده ی سواد شد
سوادآموزی که آموزش دهنده ی سواد شد/ از کلاس های نهضت سوادآموزی تا معدل الف دانشگاه و نمره ی ۲۰ پایانامه ی ارشد/ خانم فرحناز کرمی آموزش دهنده ی روستای چشمه کبود شهر ایلام می خواهد معلم رسمی شود و با عشق به دانش آموزان تدریس کند.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان ایلام به بهانه هفته سوادآموزی سراغ معرفی چهره های موفق سوادآموز رفتیم
خانم فرحناز کرمی متولد روستای چشمه کبود استان ایلام که ۴۳ بهار از زندگی اش را سپری کرده است دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته برنامه ریزی درسی است.
خانم کرمی که زمانی از قافله تحصیل بازمانده، موضوعی که مانع تحصیل اش شده بود را کمبود امکانات روستا و فوت پدر و اینکه تمام مسئولیت خانه بردوش مادرش قرار می گیرد بیان می کند.
او پس از چندسال تصمیم می گیرد با تمام مشکلات سال های عقب افتاده از قافله علم و دانش را جبران کند، برای همین امر شرکت در کلاس های سوادآموزی را همگام با سایر سوادآموزان که به گفته خودش اختلاف سنی نیز با او داشته اند را برای ورود به مسیر تحصیل انتخاب می کند، شوق فراگیری کتاب های سوادآموزی و اشتیاق علم آموزی، خانم کرمی را به سرعت به عنوان یکی از فراگیران بااستعداد کلاس نمایان می کند.
وی می گوید در آن دوران برای دیدن آموزشیار خود لحظه شماری می کردم تا درس جدید را فراگیرم، همچنان با علاقه از زمان تحصیل در کلاس های سوادآموزی تعریف می کند.
پس از چندسال وقتی دوره نهضت را پشت سر می گذارد و برای ادامه تحصیل به مدرسه می رود ابتدا در پایه سوم ابتدایی ثبت نام می کند اما بعد از دو هفته معلم، متوجه سطح بالای علمی او می شود و با رایزنی با مدیر مدرسه پس از موفقیت در امتحان های تعیین سطح مجوز حضور در پایه چهارم را می گیرد اما باز معلم این پایه نیز او را شایسته ادامه تحصیل در پایه های بالاتر می داند اما او به خاطر همکلاس شدن با خواهر خود ترجیح می دهد در همان پایه چهارم ادامه فراگیری دهد.
تحصیل وی تا پایان مقطع متوسطه اول ادامه دارد اما در این زمان تصمیم می گیرد در امتحان ورودی مدارس نمونه شرکت کند و اتفاقا نیز در این آزمون پذیرفته می شود و این بار در دبیرستان نمونه دولتی فضیلت شهر ایلام مقطع متوسطه دوم را به پایان می رساند.
اشتیاق علمی فرحناز کرمی همچنان او را ترغیب به ادامه تحصیل می کند تا در دانشگاه ابتدا دوره کارشناسی را با شش ترم و با معدل الف سپری می کند اما این پایان راه نبود و به آن قانع نمی شود و وارد مقطع کارشناسی ارشد شده تا جایی که نمره کامل پایان نامه را دریافت می کند.
او برای ما تعریف می کند در این مدت با اینکه وارد مدرسه و دانشگاه شده بودم و از سواد آموزی ام مدت زمان زیادی گذشته بود اما احساسم این بود که ارتباط من با نهضت تمام نخواهد شد تا اینکه موقع دفاع پایان نامه زمانی که در حال تهیه پرسشنامه بودم، احساس کردم الان وقت خدمت به آموزش دهندگان است به همین خاطر به اداره نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش رفتم و درخواست دادم که آموزش دهنده شوم.
خانم کرمی انگیزه اصلی خود از این اقدام را اینگونه بیان می کند؛ دوست داشتم به افرادی که مثل دوران قبل خودم از سواد محروم شده بودند کمک کنم و به آن ها سواد بیاموزم، من سواد آموزان را به عنوان بخشی از خانواده خود به حساب می آوردم و با آن ها زندگی می کنم.
این سواد آموز موفق کلید پیشرفت خود در مقابله با ناامیدی می داند و می گوید؛ برخی ها بهانه های مختلف می آورند تا ادامه تحصیل ندهند و اخذ مدرک تحصیلی را کم اهمیت جلوه می دهند در حالیکه تحصیل، پنجره ی روشنایی از ظلمت و تاریکی به سوی نور و امید است.
خانم کرمی همچنین از آینده و علاقه ی خود می گوید؛ که خیلی دوست دارد معلم رسمی شود و با عشق به دانش آموزان درس بدهد و تاکید می کند؛ دوست دارم از تحصیلاتم در جهت آموزش به دانش آموزان بهره ببرم چون با علاقه و اشتیاق و با این هدف درس خوانده ام و می خواهم به آرزوی خود برسم.
او در پایان این گفتگو و در سخن پایانی خود به ما می گوید؛ همواره قدردان زحمات پدر و مادر خود هستم و دوست داشتم در قید حیات باشند تا دست و پای آنان را ببوسم.