آخرین وضعیت کلاس ها و برگزاری امتحانات پایانی سواد آموزان استان در سال 1402 بررسی شد

آخرین وضعیت کلاس ها و برگزاری امتحانات پایانی سواد آموزان استان در سال 1402 بررسی شد

  • 1403/7/1 یک‌شنبه

در نشست گروه بهبود کیفیت و ستاد امتحانات سواد آموزی کردستان، آخرین وضعیت کلاس ها و فرایند برگزاری امتحانات پایانی سواد آموزان استان در سال 1402 بررسی و پیرامون کلاس گذاری سال 1403 بحث و تبادل نظر شد. 


 به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش کردستان، دومین نشست گروه بهبود کیفیت و ستاد امتحانات سواد آموزی استان در سال 1403 ، چهارشنبه 28 شهریور ماه جاری با حضور مدیر کل آموزش و پرورش کردستان و سایر اعضا برگزار شد و در این جلسه گزارشی از وضعیت کلاس های باقی مانده سال 1402 ، تاریخ اتمام آنها و برگزاری امتحانات پایانی سواد آموزان ارائه و برنامه های استان در خصوص کلاس گذاری سال 1403، شناسایی، جذب و ثبت نام افراد بی سواد و کم سواد و اجرای طرح های جدید تشریح و تصمیمات لازم اتخاذ شد. 
هاشم ناظمی جلال مدیر کل آموزش و پرورش کردستان در این نشست، بر پیگیری جدی برنامه های حوزه سواد آموزی در سطح استان تاکید کرد و گفت: باید فرایند سواد آموزی تا مرحله برگزاری امتحانات پیگیری و کلیه حوزه ها و دست اندرکاران امر در این خصوص همکاری لازم را داشته باشند. 
وی هم چنین خواستار هماهنگی، برنامه ریزی و تمهید مقدمات لازم به منظور اجرایی نمودن برنامه های این حوزه در سال تحصیلی جدید شد و تصریح کرد: بر اساس سیاست ها و طرح های شتاب بخشی و بعد از ابلاغ دستورالعمل ، کلاس گذاری سال 1403 انجام و از ظرفیت های درون و برون سازمانی بهره گیری شود تا حجم ابلاغی محقق و جامعه هدف تحت پوشش قرار گیرد.  
 در ابتدای این نشست گلبهار خسروی معاون سواد آموزی استان، گزارشی از نتایج پیگیری مصوبات جلسه قبل گروه بهبود کیفیت و ستاد امتحانات استان ارائه و به تشریح رئوس دستور کار جلسه پرداخت و از اجرایی شدن مصوبات خبر داد. 
وی با بیان اینکه تاکنون از سوی سازمان نهضت سواد آموزی برنامه های سال جاری اعلام نشده است، اظهار داشت: سال های گذشته تا شهریور ماه ، نرخ سرانه های آموزشی ، حجم اختصاصی سالانه دوره های سواد آموزی، فعالیت های برون سپاری و و اگذاری فعالیت ها و در نهایت دستورالعمل کلاس گذاری اعلام می شد و بر اساس اعلام سازمان به زودی سیاست ها و برنامه های کاری ابلاغ خواهد شد . 
 خسروی از تمهید مقدمات برای فعالیت های سال تحصیلی جدید خبر داد و اظهار داشت:  جلسه امروز با دستور کار اعلام شده به همین منظور برگزار شده است. 
معاون سواد آموزی استان در ادامه گزارشی از اقدامات انجام شده و نظارت بر اجرای برنامه های آموزشی و برگزاری امتحانات پایانی سواد آموزی ارائه کرد و گفت: از مجموع 840 کلاس تشکیل شده سواد آموزی در سال 1402 تعداد 808 کلاس تایید نهایی شده و دایر می باشدو از مجموع 9935 سواد آموزی که ثبت نام کرده بودند تعداد 9107 نفر در حال تحصیل و برگزاری امتحانات پایانی هستند. 
وی افزود: در حال حاضر تعداد 40 کلاس در مرحله اتمام آموزش قرار داشته و وارد مرحله آزمون و ثبت نتایج شده اند و چون زمان شروع کلاس ها با هم فرق دارد، لذا زمان اتمام آموزش و امتحانات کلاس ها نیز متفاوت می باشد. 
معاون سواد آموزی استان با بیان اینکه تاکنون 759 کلاس معادل 93 درصد کلاس ها وارد مرحله آزمون و ثبت نتایج شده است ، گفت: از این کلاس ها تعداد 264 دوره ، غالبا دوره سواد آموزی در حال آموزش می باشد و تا پایان آبان ماه جاری کلاس های سال گذشته به اتمام رسیده و امتحانات آنها برگزار و نتایج اعلام خواهد شد.  
 وی در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از دیگر اقدامات معاونت سواد آموزی استان ارائه کرد و دریافت و جمع بندی گزارش بازدید گروه بهبود کیفیت و اعضای ستاد امتحانات شهرستانها از کلاس ها و حوزه های امتحانی، شناسایی اولیای بی سواد دانش آموزان با همکاری مدارس در زمان ثبت نام دانش آموزان در فصل تابستان، توزیع اعتبار اختصاص یافته به مبلغ یک میلیارد و 500 میلیون تومان به منظور بیمه آموزش دهندگان ، تهیه پیش نویس برنامه عملیاتی سواد آموزی در سال 1403 و برنامه ریزی جهت توزیع حجم بر اساس حجم پیشنهاد استان ، ابلاغ عناوین پژوهشی سواد آموزی در سال 1403 و پیگیری آن از طریق گروه تحقیق و پژوهش و برگزاری جلسات مشترک با دستگاه های همکار و دارای تفاهم نامه به منظور هماهنگی برنامه های سال جاری را از اهم اقدامات بر شمرد. 
خسروی هم چنین به بیان حدود انتظارات و ضرورت همکاری حوزه های مرتبط با سواد آموزی در اجرای برنامه های پرداخت و با بیان اینکه به محض دریافت دستورالعمل کلاس گذاری، جلسه شورای پشتیبانی سواد آموزی استان به منظور بهره گیری از ظرفیت های برون سازمانی برگزار خواهد شد، گزینش آموزش دهندگان باقی مانده ، سازماندهی نیروی انسانی و اختصاص نیروی انسانی به حوزه سواد آموزی در بخش مدیران مراکز و ناظرین آموزشی، بکارگیری نیروی انسانی در بخش اداری و در اولویت بودن برنامه های سواد آموزی در سطح مناطق را از مهم ترین خواسته های این حوزه اعلام کرد. 
معاون سواد آموزی استان با اشاره به تدوین طرح های جدید از سوی سازمان نهضت سواد آموزی، گفت: در صورت ابلاغ طرح های شتاب بخشی مثل سواد آموزی مدرسه محور، ضرورت دارد مدارس و عوامل اجرایی با سواد آموزی برای اجرایی شدن برنامه ها همکاری مستمر و لازم داشته باشند.
 همکاری مدارس با سواد آموزی برای اختصاص و تامین فضای مورد نیاز برای تشکیل کلاس، تهیه و ارائه آمار و اطلاعات، برگزاری کلاس های سواد آموزی ، اختصاص وسایل و تجهیزات برای سواد آموزی از دیگر خواسته های معاون سواد آموزی استان در این نشست بود. 
گفتنی است در ادامه نشست ، دیگر اعضای گروه بهبود و ستاد امتحانات نیز، نظرات، دیدگاه ها و پیشنهادات خود پیرامون دستور کار جلسه بیان نموده و بعد از بحث و تبادل نظر، تصمیمات لازم در خصوص اتمام کلاس های باقی مانده، برگزاری امتحانات پایانی و شروع کلاس گذاری سال 1403 گرفته شد.

منبع