هدف سوادآموزی در گام دوم انقلاب تعمیق سواد است
با ایجاد مراکز یادگیری محلی مشارکتی به دنبال تغییر رویکرد سواد آموزی از عرضه محور به تقاضا محور هستیم، سیاست جدید سوادآموزی، جذب به شیوه تقاضا محوری و همچنین تعمیق سواد است.
به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان رضوی: زهرا شوشتری در نشست خبری که به مناسبت هفته سوادآموزی در معاونت سواد آموزی استان برگزار شد گفت: یکی از تغییرات اساسی در نهضت سوادآموزی بازنگری اساسنامه سوادآموزی است که توسط وزارت آموزش و پرورش در حال پیگیری است.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی اشاره به اینکه ما سوادآموزی را رها نمی کنیم ادامه داد: ما در سیاست جدید سوادآموزی به دنبال تغییر سوادآموزی از عرضه محور به تقاضا محور هستیم.
وی بیان کرد: سرانه قبولی در دوره سواد ۷۹۰ هزار و انتقال ۹۰۰هزار تومان در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ مخصوص اتباع هزینه شده است؛ در مراحل سوادآموزی دو مرحله داریم، مرحله نخست جذب سوادآموز و مرحله دوم کلاس گذاری است.
شوشتری اظهار داشت: ۲۰درصداز افراد ۵۰تا۶۰سال هم تحت پوشش سواد آموزی قرار می گیرند .
وی با اشاره به اینکه طبق آخرین اعلام یونسکو سواد در قرن حاضر تنها سواد خواندن و نوشتن نیست بیان کرد: در سال گذشته سواد های جدید با توجه به ظرفیت هر یک از قطب ها به آنها محول گردید.
معاون سوادآموزی استان ادامه داد:از جمله طرح هایی که در حوزه سواد رسانه درگذشته هم در حوزه سواد آموزی جزء برنامهها بوده icdl هست که حجم استان ما در این حوزه ۶۵۰نفر می باشد .
وی گفت: ما هزار و ۲۰۰ آموزش دهنده در سطح استان داریم که با ۷۰۰ نفر از این تعداد به صورت فعال کار می کنیم.
شوشتری یادآور شد: بیشترین رنج سنی که به عنوان سواد آموز جذب می شوند بین ۱۰ تا ۲۰ سال هستند.
وی خاطر نشان کرد: ما در نهضت سوادآموزی در کنار آموزش سواد، تلاش کردیم مهارتی برای اشتغال به سوادآموزان آموزش دهیم که با همکاری های اداره فنی و حرفه ای موفق شدیم.
وی بیان کرد: براساس آخرین سرشماری که در سال ۱۳۹۵ انجام شده آمار بی سوادی استان ۴۹۷ هزار نفر اعلام شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به نرخ رشد استان و جامعه هدف سوادآموزی این تعداد به عدد ۲۷۹ هزار نفر کاهش پیدا می کند که براساس برنامه شتاب بخشی که در بازه ۵ ساله تدوین شده در جهت افزایش نرخ با سوادی استان با همکاری سایر دستگاهها اقدامات موثری صورت پذیرفته است.
منبع