شورای آموزش و پرورش با بهرهگیری از خرد جمعی، به ارتقای مدارس کمک شایانی میکند
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، جایگاه شورای آموزش و پرورش را بسیار ممتاز دانست و با اشاره به بهرهمندی از ظرفیت قانونی این شورا ابراز امیدواری کرد مصوبات شورای آموزش و پرورش ضمن تصمیمسازی و تصمیمگیری، در راستای تربیت تمامساحتی دانشآموزان؛ گرهگشای فعالیتهای پیش روی نظام تعلیم و تربیت باشد.
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران؛ دویست و بیست و ششمین جلسه شورای آموزش و پرورش شهر تهران در راستای بهره گیری از خرد جمعی و ایجاد زمینه و بستر مناسب و بهکارگیری ظرفیت دستگاههای اجرایی در پیشبرد اهداف متعالی نظام تعلیم و تربیت، با حضور احمد قیومی؛ معاون استاندار و فرماندار تهران، حجت الاسلام و المسلمین سید یدالله شیرمردی؛ نماینده امام جمعه تهران، حامد شایان؛ معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری تهران، علیرضا کریمیان؛ مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، مهدی امیری؛ مدیر کل آموزش های شهروندی شهرداری تهران، سید مهدی بهشتی؛ مدیر ستاد اقامه نماز استان تهران، و اعضای شورای معاونین و مدیران مناطق پایتخت و نمایندگان سایر سازمان ها، در سالن سلیمی جهرمی برگزار شد.
در ابتدای این جلسه مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، جایگاه شورای آموزش و پرورش را بسیار ممتاز دانست و با اشاره به بهره مندی از ظرفیت قانونی این شورا ابراز امیدواری کرد: مصوبات شورای آموزش و پرورش ضمن تصمیم سازی و تصمیم گیری، در راستای تربیت تمام ساحتی دانش آموزان؛ گره گشای فعالیت های پیش روی نظام تعلیم و تربیت باشد.
کریمیان با بیان اینکه، شورای آموزش و پرورش با بهره گیری از خرد جمعی و ظرفیت های محلی و منطقه ای به ارتقای کمی و کیفی مدارس کمک شایانی می کند، اظهار کرد: شوراهای آموزش و پرورش، تجلی مشارکت مردم در امر تعلیم و تربیت هستند که با همدلی و همراهی این دو، زمینه تحقق اهداف بلند نظام تعلیم و تربیت فراهم می شود.
آموزش و پرورش شهر تهران، با بکارگیری عناصر و نیروهای جوان، نخبه و ولایی در مناطق و مدارس؛ توجه ویژه ای به موضوع تربیت چند ساحتی دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران ضمن تاکید بر جلب همکاری نهادها و دستگاه های برون سازمانی و بهره گیری از کلیه منابع و امکانات جهت تاسیس، توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی و پرورشی تهران افزود: تلاش شده تا با بکارگیری عناصر و نیروهای جوان، نخبه و ولایی در مناطق و مدارس تهران؛ توجه ویژه ای به موضوع تربیت بر اساس ساحت های شش گانه تربیتی سند تحول بنیادین شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه پروژه مهر بهعنوان طرحی ملی و راهبردی، نقش کلیدی در آمادهسازی مدارس و بسترسازی برای آغاز دورانی پربار و اثرگذار ایفا میکند، اظهار داشت: مؤفقیت این پروژه مستلزم برنامهریزی دقیق و جدیت در اجرای آن است و در این میان هماهنگی و همافزایی در ارکان مختلف نظام تعلیم و تربیت و تعامل با سایر نهادها و دستگاههای برونسازمانی بهویژه استفاده از ظرفیت شوراهای آموزش و پرورش موجب تسهیلگری در امر بازگشایی مدارس میشود.
وی افزود: پروژه مهر یک فرآیند برنامه محور است و تمرکز و رویکرد اصلی آموزش و پرورش شهر تهران در پروژه سال جاری، ارتقاء کیفیت آموزشی، تربیتی و توجه به مدارس دولتی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) است.
احمد قیومی؛ فرماندار تهران تأکید کرد: با توجه به گستردگی فعالیتها و امور مربوط به بازگشایی مدارس از جمله ساماندهی و توانمندسازی نیروی انسانی، آمادهسازی و تجهیز فضاهای و.. با برنامهریزی دقیق تمهیدات لازم برای خلق مدرسهای شاداب و مهری پرنشاط برای دانشآموزان فراهم گردد تا امید به آینده روشن را در ذهن دانشآموزان و فرهنگیان تبیین و تبلور کرده و جلوه زیبایی از مدرسه و کلاس درس را برای تک تک معلمان، دانشآموزان و اولیای آنان تداعی کند.
وی تلاش مدیران در فضا سازی و بهسازی محیط مدارس برای استقبال از دانش آموزان را بسیار مهم و حیاتی دانست . وافزود: همه ما وظیفه داریم در راستای تقویت و گسترش اقامه نماز در جامعه کوشش کرده و آن در اولویت قرار دهیم .
قیومی خاطر نشان کرد: قرآن به عنوان کتاب هدایتگر مسلمانان بر اقامه نماز بخصوص توسط جوانان و نوجوانان تاکید دارد و باید از کودکی زمینه حضور کودکان در مساجد را فراهم کنیم چرا که حضور دانشآموزان در مساجد و مشاهده انجام فرائض دینی توسط مسلمانان، کودکان را به انجام نماز تشویق میکند.
فرماندار تهران در این جلسه بیان کرد: نقش خانواده در انتقال باورهای مذهبی به کودکان، نوجوانان و جوانان غیر قابل انکار است و مدرسه و اماکن مذهبی نیز نقش ثانوی خود را در این انتقال ایفا می کنند.
این مقام مسئول بر ضرورت تجهیز نمازخانه مدارس تأکید کرد و گفت: تمام مدارس باید به نمازخانه زیبا مجهز باشند تا زیبایی نمازخانه ها موجب رغبت دانش آموزان برای برگزاری نماز جماعت شود.
فرماندار تهران رسیدن به نقطه مطلوب در امر مسجد و نماز را هدف متعالی و بزرگی دانست که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در پیامهای مختلف با ارشادها، توصیه ها و بیانیه ها همواره خواهان ارتقاء و تعالی آن بوده اند .
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین سید یدالله شیرمردی؛ نماینده امام جمعه تهران، اظهار کرد؛ ترویج فرهنگ مهدویت در مدارس با برنامهریزی دقیق و عمیق و آشنایی دانشآموزان با حضرت مهدی، ترویج فرهنگ امید به آیندهای روشن است.
نماینده امام جمعه تهران در آغاز سال تحصیلی جدید، یکی از اهداف مهم معاونت پرورشی و تربیتی، ترویج گستردهتر فرهنگ مهدویت در مدارس است. در این راستا، برنامهریزی جامعی برای ترویج آگاهی نسبت به امام زمان (عج) و تربیت نسل آیندهای که پیروان واقعی ایشان باشند، انجام شده است.
امسال در آموزش و پرورش تصمیم گرفته شده که موضوع امام زمان (عج) و ترویج فرهنگ مهدویت در مدارس پررنگ تر و عمیقتر مورد توجه قرار گیرد. این موضوع نه تنها برای دانشآموزان پیشدبستانی، بلکه تا مقاطع بالاتر از جمله دوران کنکور نیز پیگیری خواهد شد. امام زمان (عج) باید در همه ابعاد زندگی و آموزش جایگاه ویژهای داشته باشد. در این راستا، برنامههایی همچون حفظ دعای معروف "اللهم عرفنی نفسک" و آموزش مفاهیم مهدویت توسط مربیان به دانشآموزان پیشنهاد شده است.
این امر نه تنها به شکل حضوری، بلکه به کمک امکانات مجازی مانند شبکه شاد نیز پیگیری خواهد شد تا همه دانشآموزان بتوانند از این برنامهها بهرهمند شوند.
در ادامه مهدی امیری؛ مدیر کل آموزش های شهروندی شهر داری تهران، بیان نمود؛ امسال طرح نشان جاودان در راستای ترویج و تبیین فرهنگ ایثار و شهادت با همکاری آموزش و پرورش شهر تهران و اداره کل آموزشهای شهروندی شهرداری تهران در مدارس اجرا می شود سپس گزارش جامعی از برنامه ها و فعالیت ها مشترک شهرداری و آموزش و پرورش بیان نمود.
در ادامه پیرامون مسایل بازگشایی مدارس، تجهیز و احداث نماز خانه مدارس، احداث مجموعه فرهنگی وورزشی برای دانش آموزان، نرخ خدمات آموزشی و پرورشی بحث و تبادل نظر صورت پذیرفت.
منبع