رشد چشمگیری باسوادی در استان پس از چهل و چهار سال مایه مباهات است
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان به نقل از روابط عمومی آموزش و پرورش ناحیه دو بندر عباس؛ همزمان با دومین روز از گرامیداشت هفته سواد آموزی صبح امروز با حضور احمد جعفری معاون سوادآموزی آموزش و پرورش هرمزگان ، امیر علی ناصری مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو بندر عباس،شورای معاونین و کارشناسان این ناحیه جلسه شورای اداری ناحیه دو در سالن اجتماعات این اداره برگزار شد.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش هرمزگان با اشاره به اهمیت حوزه سواد آموزی عنوان داشت: کسب سواد و بهرهبرداری از آنیکی از مسائل مهم و ارزشمند در جوامع امروزی برای هر فرد است، از طرفی هم میتوان میزان بهرهمندی مردم هر کشوری را یکی از شاخصهای جوامع متمدن عنوان کرد.
احمد جعفری افزود :خداوند متعال را شاکریم که امروز، استان هرمزگان پس از چهل و چهار سال تلاش صادقانهی همکاران در حوزه سوادآموزی استان و مناطق و علی الخصوص با تلاش و همت بلند آموزشدهندگان دلسوز، رشد چشمگیری در باسوادی استان داشته است که این مورد باعث بسی مباهات و افتخار برای استان میباشد.
جعفری خاطر نشان کرد: مبارزه با بیسوادی بهعنوان یک امر مهم در تمام دنیا و جوامع امروزی در بخشهای مختلف توسعه را رقم میزند و مبارزه با پدیده آسیبزای بیسوادی نهتنها منجر به توسعه فرهنگی میشود بلکه میتوان توسعه اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی را نیز در دسته آثار مبارزه با بیسوادی قلمداد کرد.
گفتنی است سوادآموزی متشکل از سه دوره است که دوره سوادآموزی، دورهای برای افراد بیسواد ۱۰ تا ۴۹ ساله که به حداقل سواد که معادل سوم ابتدایی است، دست یابند. طراحی و اجرا میشود. سوادآموزان در صورت قبولی در امتحانات به دوره انتقال و تحکیم ورود پیدا میکنند. دوره تحکیم، این دوره فرصتی برای استمرار و پایداری آموختهها برای کسانی که دوره سوادآموزی، سوم ابتدایی، چهارم ابتدایی، تکمیلی و پایانی نهضت را گذراندهاند و فقط برای جلوگیری از بازگشت به بیسوادی است. دوره انتقال، دورهای است که فرصت ادامه تحصیل برای کسانی که دوره سوادآموزی، سوم ابتدایی، چهارم ابتدایی، تکمیلی و پایانی نهضت را گذراندهاند و مدرک آن معادل ششم ابتدایی است.
لازم به ذکر است سازمان نهضت سوادآموزی یک سازمان دولتی ایرانی است که در سال ۱۳۵۸ به فرمان آیت الله سید روحالله خمینی(ره) و به منظور آموزش خواندن و نوشتن به بزرگسالان و نیز کودکانی که به مدرسه دسترسی ندارند (مناطق محروم) تشکیل گردید.
منبع