مهمترین عنصر در اجرایی سازی سند تحول، مدیران مدارس هستند
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران در هفدهمین روز از شهریور ۱۴۰۳ جشنواره مدیر بالنده با حضور محمد مهدی کاظمی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.
محمد مهدی کاظمی، معاون متوسطه وزارت آموزش و پرورش ضمن تبریک و تهنیت ماه ربیع الاول و اعیاد پیش رو در جشنواره مدیر بالنده مدیران را مسئول پرورش نسل آینده دانست و تصریح کرد: مسئولیت تربیت نسل آینده کشور و اجرایی سازی سند تحول بنیادین بر عهده مدیران مدارس است.
معاون آموزش متوسطه وزارت، مدیران را سکان دار اصلی تعلیم و تربیت دانست و افزود: اجرای سند تحول با بخشنامهی ابلاغ شده، اجرایی و شدنی نیست تحول امری تدریجی و فرهنگی است نگرش تحول نیز باید در ارکان مدرسه ایجاد بشود.
وی در ادامه تمرکز بر مدرسه را مهمترین رکن تحول خواند و اظهار کرد: تمرکز بر مدرسه به عنوان مهمترین رکن تحول در نظام آموزشی بسیار مهم و قابل اهمیت است. همچنین مدیران مدارس نیز از مهمترین ارکان تحول هستند زیرا آنها عنصری مهم در اجرایی سازی سند تحول واقع شدهاند. معلمین بزرگوار ،دانش آموزان عزیز به عنوان آینده سازان فردا و اولیا گرامی دانش آموزان بستر ایجاد تحول را فراهم می آورند.
وی در خصوص اینکه تحول یک امر شدنی است عنوان کرد: مدیران در جای جای ایران عزیز اسلامی ثابت کردهاند که علی رغم تمام محدودیتهایی که وجود دارد، تحول یک امر شدنی است و لزوما وابسته به منابع نیست بلکه ابتکار، خلاقیت و استفاده از تمام ظرفیتهای مدرسه و ارکانی که مشارکت دارند در امر مدرسه میتواند زمینهی این تحول را فراهم بیاورد.
کاظمی با اشاره به استفاده از ظرفیت مشارکت دانش آموزان یا حتی اولیای آنها توسط مدیران مدارس به منظور بهرهمندی در آموزش و تربیت سایر دانشآموزان اذعان کرد: مدیران مدارس با زوایای مختلف محیط بیرونی و فضای کالبدی مدرسه رو به رو هستند.مدیران میتوانند خلاء را در هرکدام از این بخشها به موقع شناسایی کنند و زمینهی متوازن سازی همه این بخش ها در امر اجرایی سازی سند تحول با رویکرد تربیت چند ساحتی و با بهره گیری از تمام ظرفیتها اقدامات اساسی را انجام دهند.
وی در پایان سخنرانی خود در راستای بازگشایی مدارس بیان کرد: باید از تمام موقعیتها برای بازگشایی مدارس استفاده کنیم. جلسه انجمن اولیا و مربیان،برنامه درسی و ابلاغ آن نکته حائز اهمیت اینکه ما نباید از اجرای برنامه صبحگاه در مدارس غافل شویم. صبحگاه مدارس به عنوان یک موضوع آموزشی و تربیتی است که می تواند بسیار اثر بخش باشد. مهمتر از همه، مسائلی که ناظر بر هویت ملی ما است میتواند دانشآموزان را ترغیب کند و میتواند این موضوع را محقق کند به طور مثال موضوع پرچم و سرود ملی میتواند هویت و غرور ملی را در دانش آموزان نهادینه کند.
گفتنی است؛ این جشنواره به منظور ارتقاء کیفیت مدیریت و راهبری مدرسه و تقویت نظام انگیزشی مدیران مدارس در سال تحصیلی جاری برگزار شد.
لازم به ذکر است حسین حق وردی نماینده مردم شهریار،رباط کریم ملارد در مجلس شورای اسلامی و بهرامی مدیر کل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران و جمعی از مدیران و معلمان در اردوگاه شهید منتظری در این مراسم حضور داشتند.
منبع