به مناسبت هفته سوادآموزی

به مناسبت هفته سوادآموزی

  • 1402/10/2 شنبه

بسم الله الرحمن الرحیم

      تحصیل علم از نظر اسلام یک ضرورت مطلق بوده و هیچ قید و شرطی ندارد. نه قید زمانی نه قید مکانی وفردی ونه هیچ قید ومحدودیت دیگری.
از حدیث معروف نبی اکرم اسلام (ص) «اطلبوا العلم و لو بالصین؛ علم را طلب کنید؛ اگر درچین باشد»  درمی یابیم که از نظر اسلام، طلب علم فریضه ای است که جا ومکان خاصی نمی شناسد و محدودیت مکانی ندارد.
امروزه سوادآموزی، تنها فرایند یادگیری مهارت های خواندن، نوشتن و حساب کردن نیست؛ بلکه کمک کردن به آزادسازی انسان و رشد کامل اوست.
سوادآموزی انسان را برمی انگیزد تا با مشارکت فعال و بهره گرفتن از نیروی نوآوری، طرح هایی بیافریند که می تواند در متحول ساختن جهان مؤثر باشد.
در مجموع، سوادآموزی حق اساسی هر انسان است. سوادآموزی و به طور کلی آموزش و پرورش، یکی از ابزارهای اصلی برای تمام دگرگونی های اجتماعی است. سوادآموزی، عملی سیاسی است؛ یعنی مشارکت انسان، در ساختن هدف ها و ایجاد محیط و شرایط مناسب زندگی.
تاسیس نهضت سوادآموزی در سال 1358 به فرمان پیر نستوه انقلاب، حضرت امام خمینی رحمه الله، با هدف ترویج دانش در میان قشرهای گوناگون مردم فهیم و انقلابی ایران اسلامی بوده است . ریشه کن کردن بی سوادی ، گامی بلند در مسیر رشد علمی کشور و رسیدن به اهداف والای انقلاب اسلامی    می باشد. از آثار و برکات ریشه کنی بیسوادی می توان به کاهش تبعیض جنسیتی  ، منطقه ای و برقراری عدالت آموزشی در بین گروه هدف اشاره کرد.
      اینجانب ضمن تشکر و قدردانی از برنامه ریزی ها و تلاش های همکارانم، فرارسیدن هفته سوادآموزی را به تمام تلاشگران این عرصه و آموزش دهندگان سخت کوش استان تبریک و تهنیت عرض می نمایم.

 

منبع