صدای فرهنگیان می شوم
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، تشکیل کمیته مشورتی تعیین وزیرآموزش و پرورش توسط شورای راهبری؛ نیز با حواشی زیادی همراه بود. در این میان وجود برخی اسامی سبب نگرانیهایی در جامعه فرهنگیان شده بود. زیرا این قشر به دنبال تغییر رویکردها بودند و سوابق برخی گزینههای پیشنهادی حاکی از بیتوجهی به روندها و رویکردها بوده است. پس از فراز و نشیبها در این حوزه؛ نامی آشنا گزینه نهایی شد.
«علیرضا کاظمی» به گفته بسیاری از فعالان حوزهآموزش و پرورش از آشنایان این حوزه است و حضورش در این وزارتخانه میتواند قوت قلبی در میان جامعه فرهنگیان باشد. هر چند فرهنگیان بر این باروند که تمام مشکلات این وزارتخانه، حل شدنی نیست و این امر را امید واهی میدانند ولی ظاهراً در برنامهها و رویکردهای دکتر کاظمی عزمی جدی برای رفع حداکثری چالشهای وزارتآموز ش و پرروش وجود دارد.
کاظمی معتقد است که باید صدای فرهنگیان باشد و بستر آرامش و آسایش را با هداف اجرای هر چه بهتر سند تحول بنیادین به منصه ظهور برساند. به باور وی زمانی کیفیت وکمیت آموزشی رشد صعودی خواهد داشت که معلم، محور آن باشد. زیرا در همه دوران تاریخ این قشر، مرجعیتی بیبدیل در میان جوامع داشتهاند.
در مجلس نماینده یک میلیون معلم هستم
علیرضا کاظمی؛ گزینه پیشنهادی وزارتآموز ش و پرورش با اشاره به اینکه در مجلس به دفاع از برنامهها و بررسی چالشهای وزارت آموز ش و پرورش پرداخته است، گفت: در این روز مهم به عنوان نماینده یک میلیون فرهنگی، صدای معلمان بودم.
وی نظام تعلیم و تربیت را مسیری سخت و پر مسأله دانست و بیان کرد: با خدای خود عهد بستم برای ارتقای وزارت آموزش پرورش و رفع چالشهای آن از هیچ تلاشی دریغ نکنم زیرا آموزش و پرورش یک سرمایه ملی و دستگاه فرابخشی است. سرمایه جوشان از نیروهای خلاق، فکور و دانمشمند است. یک تیم همراه، همدل و پرتلاش میتواند مسیر دشوار را بپماید و این مسیر پیمودنی نیست مگر آنکه نگاه همان متفاوت باشد و قطعاً در این مسیر باید از خودمان عبور کنیم و از خدا کمک بگیریم.
گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرروش با تأکید مجدد بر اینکه صدای معلمان خواهم بود؛ بیان کرد: من آمدهام تا جایگاه معلمان را ارتقا دهم. من آمدهام درد آنها را بشنوم و فضای آموزش و پرورش را هرچند اندک اما بهتر از شرایط امروز کنم. ارتقای آموزش در گرو حفظ منزلت معلم است، من با حضور در کمیسیونهای مختلف مجلس و همچنین سابقه بیش از سه دهه در عرصه نظام آموزش رسمی کشور صدای این قشر را شنیدم و پیام آنها را دریافت کردم. اکنون میدانم که در کف و جای جای این وزارتخانه چه خبر است. اکنون میدانم مطالبات کف مدرسه چیست و برای رفع آن همت دو چندان میگمارم.
۱۳ اقدام فوری برای فرهنگیان
دکتر کاظمی به نگاه دکتر پزشکیان به وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: در این دوره، رئیس جمهور توانست الگوی جدیدی از تشکیل دولت را به جامعه ارائه دهد. یعنی با حفظ چارچوب فکری و سیاسی با نگاهی بلند، چتری بزرگ در جامعه پهن کرد که همه طیفهای فکری زیر آن قرار بگیرند.
وی درباره جلسات با کمسیونهای مختلف مجلس گفت: طی این چند روز با نمایندگان در کمیسیونها به بحث و گفتوگو پرداختم که برخی از این این جلسات مانند یک کلاس درس حاوی مطالب ارزشمند و راهکارهای سازنده بوده است.
این معاون اسبق پرورشی و فرهنگی در خصوص اقدامات فوری و اولویت دار وزارت آموزش و پرروش تشریح کرد: ۱۳ اقدام فوری پس از رای اعتماد از مجلس انجام خواهم داد. از جمله برنامهریزی برای بازگشایی مطلوب مدارس درآغاز سال تحصیلی جدید و پیگیری پرداخت مطالبات فرهنگیان، رفع کسری بودجه، ساماندهی معلمان، شناسایی و جذب بازماندگان، شفافسازی وضعیت صندوق ذخیره، تعیین تکلیف وضعیت نیروهای مختلف وزارتخانه و….. مهمترین اقداماتم خواهد بود.
گزینه پیشنهادی وزارت آموزش و پرورش به تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: تحقق عدالت آموزشی، تأثیر سوابق تحصیلی، نصیب برابر آموزشی، کمبود فضاهای آموزشی، محتوای کتب درسی، اقتصاد آموزش و پرورش و ارتقای جایگاه معلمان و آموزش و پرورش از دیگر دغدغههای من در این حوزه است.
سند تحول، نقشه راه سند تحول بنیادین
وی با ابراز رضایت از ابلاغ نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، افزود: پیش از این، زیرنظامهای سند تحول نگاشته شده بود اما چون پشتوانهای نداشت، اجرایی نشد. اما اکنون با ابلاغ نقشه راه سند میتوان به تحقق و اجرای آن امیدواربود.
کاظمی به برنامه هفتم توسعه و اهدافش در خصوص آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: سند تحول، مدرسه را نقطه اتکای دولت و ملت در رشد و پیشرفت کشور و کانون تربیت محله میداند.
وی تصریح کرد: بر این باوریم اگر آموزش بخواهد ارتقا پیدا کند، باید مبتنی بر حرمت، منزلت و مرجعیت معلمان باشد.
گفتنی است که فهرست وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم، روز یکشنبه ۲۱ مردادماه توسط شهرام دبیری معاون امور مجلس رئیس جمهور، به هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی ارائه شد. کمیسیونهای تخصصی مجلس نیز از عصر همان روز، بررسی برنامهها، اهداف و دیدگاههای وزرای پیشنهادی دولت را در دستور کار قرار دادند و این روند در روزهای بعد به صورت دو شیفت در کمیسیونها پیگیری شد. از ۲۷ مردادماه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت چهاردهم آغاز شده است و این روند به صورت دو شیفت در صحن علنی مجلس احتمالاً تاچهارشنبه۳۱ مردادماه ادامه خواهد داشت.