علم و تحقیق رکن اساسی و مایه بقای نظام آموزشی است
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابطعمومی آموزش و پرورش استان سمنان، علی محبی رئیس پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در آیین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر آموزش و پرورش و دانشگاه آزاد اسلامی سمنان، ملاک رشد و پیشرفت و عقبماندگی هر نظام آموزشی را چگونگی پژوهش و جایگاه آن دانست.
محبی اظهار داشت: علم و تحقیق در نظام تعلیم و تربیت به تعبیر مقام معظم رهبری، رکن اساسی و مایه بقای هر نظام آموزشی است.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت بدون تحقیق بزرگترین آفت کشورهای جهان سوم است، افزود: در پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش به تبعیت از سند تحول بنیادین، سه ماموریت ترسیم شده که عبارت است از توسعه فرهنگ پژوهش، شناسایی و حل علمی مسائل نظام تعلیم و تربیت از سطح کلان تا سطح مدرسه و الگوی تعالی مدرسه پنج بعدی که بدون کمک و هماهنگی و انسجام با معلمان و پژوهشگران نظام تعلیم و تربیت و جامعه دانشگاهی ممکن نیست.
محبی همچنین الگوی ارزیابی مدارس را شامل سه گام، عنوان و اضافه کرد: گام اول وضعیت مطلوب و الگوی تراز مدرسه، گام دوم توصیف وضعیت موجود و گام سوم برنامه تحول و تعالی مدرسه است.
تحقیق و پژوهش؛ راه تحول تربیت و آموزش
رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: اساس تحول و پیشرفت، انسان است و راه تحول انسان، تربیت و آموزش و راه تحول تربیت و آموزش، تحقیق و پژوهش است.
محبی تاکید کرد: ضمانتبخشی هرگونه تعلیم و تربیتی به میزان تحقیق و پژوهشی است که انجام میدهیم و راهی جز مسیر آموزش و پرورش برای شکوفایی نظام وجود ندارد.
وی بزرگترین اقدام ممکن دولت سیزدهم را اعمال طرح رتبهبندی معلمان پس از گذشت ۱۰ سال برشمرد و گفت: متولیان و مسئولان بایست بستر مناسب را برای به میدان آوردن پژوهشگران فراهم کنند.
محبی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تدوین آییننامه مطالعات فوری تصریح کرد: امروزه پژوهش از طریق روش سنتزپژوهی و مرور نظاممند، انجام میشود و نیاز نیست برای هر مسئلهای از صفر شروع کرد؛ بلکه میتوان از پژوهشهایی که در گذشته انجامشده بهره گرفت و به راه حل مسئله رسید.
رئیس پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش درپایان از پژوهشگران برتر استان سمنان خواست تا چشمانداز سند تحول بنیادین بهخصوص ویژگیهای مدرسه تراز نظام مقدس جمهوری اسلامی و استانداردهای آن را مطالعه کنند.
منبع