انضباط مالی، قانون مداری، خدمت بی منت و رضایت مندی ذی نفعان به عنوان اصول مدیریتی و وظیفه سازمانی است

انضباط مالی، قانون مداری، خدمت بی منت و رضایت مندی ذی نفعان به عنوان اصول مدیریتی و وظیفه سازمانی است

  • 1403/5/21 یک‌شنبه

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران، جلسه کارگروه مدیریت توسعه  آموزش و پرورش شهر تهران با حضور علیرضا کریمیان؛ مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران و اعضای شورا در محل سالن شهید سلیمی جهرمی برگزار شد.

کریمیان در این جلسه با عرض تسلیت ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، ابراز امیدواری کرد تا با بهره مندی از فیوضات این ماه عزیز، ضمن همراهی و همگامی با هیئت های مذهبی و عزاداری خاندان عصمت و طهارت(علیهم السلام)، شیعه و پیرو خوبی برای اهل بیت بوده و در راستای دستیابی به اهداف والای نظام تعلیم و تربیت، بر اساس احکام دین مبین اسلام گام های موثرتری برداشته شود و بتوانیم خدمت ارزنده تری به مردم شریف که ملت امام حسین(ع) هستند، ارائه نمائیم.

علیرضا کریمیان؛ مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران گفت : نیروی انسانی زیر ساختی ترین مولفه اساسی تحول و توسعه در مدارس آموزش و پرورش است و مدیران راهبران و سیاستگذاران اصلی در این مسیر می باشند.

وی در ادامه رکن اصلی برای یک سازمان بالنده  نظیر آموزش و پرورش را توجه به "نیروی انسانی" دانست و توضیح داد: این یک اصل و واقعیت پذیرفته شده است که برای داشتن سازمان بالنده، یادگیرنده و پیشرو باید  ‌روی رکن اصلی سازمان یعنی نیروی انسانی متمرکز شویم  زیرا یکی از ابزارهای مهم برای ایجاد تحول و بقای سازمان ها و رسیدن به اهداف مورد نظر، عنصر نیروی انسانی است. در این میان آنچه روند تحول را حیات می بخشد و بقای سازمان را ضمانت می کند، منابع انسانی است، نقش انسان در سازمان و نوع نگاه به آن، تاثیر بسزایی در رشد و پیشرفت  سازمان خواهد داشت. و نقش منابع انسانی هر روز پر رنگ تر شده و اکنون از آن به عنوان تنها عامل کسب موفقیت و ایجاد تحول  در سازمان یاد می شود.

کریمیان در ادامه بیان نمود؛ مدیران خط مقدم و مجری قوانین آموزش و پرورش هستند لذا هر چقدر قدرت برنامه ریزی یک مدیر بالاتر باشد، مدرسه از تراز بهتری برخوردار است و استعداد های بالقوه‌ دانش‌آموزان شکوفا خواهند شد اعتقاد داریم کلید ورود به مدرسه، مدیر است، باید به صورت خاص و ویژه روی مدیر مدرسه سرمایه گذاری کنیم. تجربه نشان داده هر مدرسه‌ موفق، مدیر خلاق و قابلی داشته است .

سپس با ﺗﺄکید بر اهمیت و حساسیت توانمند سازی  مدیران گفت: مدیران یکی از عناصر اصلی تحول در نظام تعلیم و تربیت محسوب می شوند و برای اینکه بتوانند وظایف حرفه‌ای، تخصصی و تربیتی خود را بهتر انجام بدهند، لازم است به طور پیوسته امکان بهره‌مندی از آموزش‌های جدید و مهارت‌های تازه برایشان فراهم گردد. ‌‎

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران بر استفاده از تمام ظرفیت های فردی و سازمانی در بحث برنامه ها و ضوابط کیفیت بخشی آموزشی تاکید و افزود: با اهتمام ویژه و کار جهادی همکاران فرهنگی در موضوع پایگاه ها و کانون های ارزیابی، فرآیند مصاحبه ها به خوبی اقدام شد تا زمینه ای در راستای جذب و پذیرش معلمان متخصص و حرفه ای باشد و منشأ خیری در جذب نیروهای خوب و با کیفیت برای مناطق  شود تا با ارتقای سطح کیفیت نیروی انسانی، برای آموزش و پرورش پایتخت، بستر مناسبی برای خدمت رسانی مطلوب تر فراهم شود.و بر طبق سیاست گذاری های های ابلاغی در خصوص جذب مدیران جدید الانتصاب اقدام گردد و درپایان این فرایند مهم ترین اقدام اساسی تربیت مدیرانی در تراز انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به پیگیری مجدانه در راستای انجام فعالیت های آموزشی، تربیتی و موضوع بازماندگان از تحصیل   ادامه داد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب، معلمان را افسران سپاه پیشرفت کشور قلمداد کرده اند، فرهنگیان فرهیخته، نوآور و خلاق می توانند، زمینه پیشرفت کشور را فراهم کنند،لذا در خصوص جذب دانش آموزان اهتمام کافی را داشته باشند.

کریمیان در ادامه «تقویت مدارس دولتی با رویکرد عدالت آموزشی و تربیتی»، «مدرسه تراز انقلاب اسلامی در گام دوم انقلاب»، «تعلیم و تربیت یکپارچه، همه جانبه و تمام ساحتی» و «صیانت فرهنگی و تربیتی مدارس» را چهار راهبرد اصلی آموزش و پرورش شهر تهران عنوان کرد که برگرفته از سیاست های دولت انقلابی و مردمی است و اضافه کرد: در آموزش و پرورش شهر تهران، علاوه بر چهار راهبرد اصلی؛ مردم داری، نظم بودجه ای و انضباط مالی، قانون مداری، خدمت بی منت و رضایت مندی ذی نفعان را به عنوان اصول مدیریتی نهادینه و به عنوان وظیفه سازمانی تعریف کرده ایم و در تلاش هستیم تا در تمام ارکان آموزش و پرورش پایتخت جاری و ساری شود.

سپس در راستای تصمیم گیری در خصوص مجوزهای موردی مدیران جدید الانتصاب، ضوابط و اجرای فرایند های اجرایی ساماندهی معلمان دوره ابتدایی به شیوه نظام دوری، تعیین شرایط و ضوابط اتباع خارجی، تفاهم نامه های همکاری، تنظیم تفاهم نامه با مجمع خیرین حامی بازماندگان از تحصیل، برنامه ها و ضوابط کیفیت بخشی و بهره وری دوره تحصیلی ابتدایی و تصمیم گیری در زمینه مدارس، تفویض اختیار و جانشین پروری، توانمند سازی مدیران، نظارت مستمر بر انتخاب انتصاب مدیران،  مطالبی بیان شد.

مجید پارسا؛ معاون پژوهش، برنامه ریزی و توسعه منابع آموزش و پرورش شهر تهران نیز در این جلسه تخصصی اظهار کرد: با تدبیر و ابتکار مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، طرح ها و برنامه های فاخری در شهر تهران  شکل گرفت و زمینه ای فراهم شد تا با شفافیت و استفاده از خرد جمعی، شرایط کسب درآمدهای اختصاصی و نحوه هزینه کرد آنها به نحوه مطلوب پیگیری شود.

گفتنی است در این نشست که با هدف تحقق عدالت تربیتی و افزایش دسترسی به خدمات آموزشی با کیفیت و خلق موقعیت های نقش آفرینی معلمان، دانش آموزان و اولیاء برای تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت برگزار شد، کریمیان ضمن استماع سخنان و گزارش اعضای شورای اداره کل آموزش و پرورش پایتخت، به بررسی و تبیین روند راهبردها و سیاست های آموزش و پرورش شهر تهران و فعالیت های آموزشی، پرورشی پرداخته شد.

منبع