بازگشت حیات به اردوگاه ولایت خراسان جنوبی

بازگشت حیات به اردوگاه ولایت خراسان جنوبی

  • 1403/5/21 یک‌شنبه

مدیر کل آموزش و پرورش خرسان جنوبی گفت با احیا و لوله گذاری  قنوات اردوگاه استانی ولایت شهرستان بیرجند و افزایش آب دهی آن در ماه های گرم سال، حیات به اردوگاه بازگشت.

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان جنوبی، سید علیرضا موسوی نژاد، در آیین پایان مرمت و لوله گذاری و بهره برداری از قنات اردوگاه ولایت، اظهار کرد: برای سیراب سازی درختان تشنه ی اردوگاه عملیات لوله گذاری قنات به طول قریب یک کیلومتر و هزینه کرد یک میلیارد تومان در مدت 26 روز انجام شد.

وی با بیان این که مبلغ مورد نیاز برای اجرای این طرح از محل منابع استانداری و آموزش و پرورش تأمین و هزینه شده است، افزود: با انجام این طرح میزان آب دهی دو قنات اردوگاه ولایت، در ماه های گرم و خشک سال، به 3 اینچ افزایش یافت.

مدیرکل آموزش وپرورش خراسان جنوبی،اضافه کرد:اردوگاه استانی ولایت بیرجندباوسعت 141 هکتار،درمنطقه ای ییلاقی و خوش آب و هوا واقع شده که در سال 84 با هزینه کرد 220 میلیون تومان از فردی خیر خواه و عاشق تعلیم و تربیت با تخفیف 65 میلیون تومانی خریداری شد و در حال حاضر بیش از 10 هکار آن زیر کشت محصولات باغی قرار گرفته است.

نماینده وزیر آموزش و پرورش در خراسان جنوبی، با اشاره به خرید 2 ساعت آب برای آبیاری درختان و نهال های اردوگاه در اواخر دهه ی 90، تصریح کرد: با توجه به خشک سالی های چندین ساله، شاهد کم آبی شدید آب قنوات بودیم که در ماه های گرم سال میزان آب دهی 2 قنات اردوگاه  به کمتر از یک اینچ می رسید که با همیاری استانداری، اهالی روستا و خادمین نظام تعلیم و تربیت، عملیات احیا و لوله گذاری قنوات اجرا شد.

به گفته موسوی نژاد احداث یک سالن چند منظوره، احداث 2 سوئیت اسکان، احداث 4 آلاچییق از مهم ترین برنامه عمرانی انجام شده در اردوگاه بوده و عملیات اجرایی آبیاری قطره ای، اسفالت معابر داخلی اردوگاه، اجرای دیوار ساحلی، جدول گذاری معابر، ساختمان سرایداری و فرایند ساماندهی ورود و خروج میهمانان در دست انجام می باشد.

شایان ذکر است مهم تریم محصولات اردوگاه ولایت، تولید میوه هایی چون انار، عناب، انواع انگور، پسته، گردو، توت، انجیر و گل محمدی است که به دلیل کم آبی، در سال های اخیر با کاهش تولید محصول مواجه بوده است.

منبع