سخنرانی مدیرکل آموزش و پرورش استان پیش از خطبههای نماز جمعه شهر ایلام
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان ایلام، به مناسبت فرارسیدن هفته سوادآموزی علی درویشی مدیر کل آموزش و پرورش استان ایلام سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه این هفتهی شهر ایلام بود.
علی درویشی مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام در ابتدا فرارسیدن هفتهی سواد آموزی را به همهی دست اندرکاران این حوزه تبریک گفت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام اظهار داشت: مسئله سواد در دین مبین اسلام مسئلهای اساسی است به طوری که بزرگان ما فرمونده اند برای یادگیری علم حتی به چین بروید و یا اینکه کسب دانش فریضهای است برای هر انسان مسلمان. بنابراین در دنیای امروزی که دنیای علم و دانش و معرفت است هر کسی که دانایی و دانش بیشتری دارد توانایی بیشتری نیز دارد.
علی درویشی ادامه داد: در این دنیایی که مبتنی بر تفکر محوری و اندیشه محوری است متاسفانه به علت اینکه بسیاری از کشورهای استکباری مانع علم آموزی جهان سوم شدند خسارت بسیار زیادی در قِبَل بیسوادی به جامعه جهانی وارد می شود. اگر مبلغی در سطح دنیا به بحث بی سوادی اختصاص داده شود قطعا بسیاری از مشکلات اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و جنگ های خانمان سوز در سطح دنیا رخ نخواهد داد. متاسفانه کشورهای استکباری مانع تحقق این امر شدند آن هم به جهت اینکه منویات خودشان را در سطح جامعه و در سطح جهان پیادهسازی کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام همچنین گفت: اگر گذری تاریخی به گذشته کشور خودمان داشته باشیم متاسفانه میبینیم در دوره شاه ملعون هم وضعیت کشور ما در بحث آمار باسوادی بسیار وحشتناک بود. و این وحشتناک هم از صحبت های مسئولان رژیم گذشته است. سال ۱۳۵۵ جمعیت کل کشور ما نزدیک به ۳۶ میلیون نفر بود. جمعیت افراد بالای ۶ سال ما نزدیک به ۲۷ میلیون نفر و تعداد افراد بی سواد ما بیش از ۱۴ میلیون نفر بود.
وی با اشاره به آمار باسوادی در شهرها و روستاها در رژیم گذشته بیان داشت: سال ۱۳۳۵ میزان باسوادی ما در شهر ۱۵ درصد و در روستا ۱۰ درصد. در سال ۱۳۴۵ نرخ باسوادی شهری ۲۸ درصد و روستایی ۱۵ درصد، حتی در ۱۳۵۵ با همه کارهایی هم که انجام داده بودند آمار باسوادی در شهر به ۴۱ درصد و در روستا به ۲۵ درصد رسید. فاصله بی سوادی زنان و مردان ۲۳/۴ درصد بوده است و این خیلی بد بوده. ولی الان در کشور ما این فاصله ۶ درصد می باشد.
درویشی اظهار کرد: در حال حاضر آمار بی سوادی کشور ما حدود ۳ درصد است یعنی بیش از ۹۷ درصد کشور ما باسواد هستند. در رژیم گذشته در استان ایلام، نرخ باسوادی ۲۵/۳۸ درصد بوده. و الان میانگین باسوادی ما در استان ۹۶/۷ درصد می باشد. یعنی اگر همین یک قلم را به افتخارات نظام و انقلاب اضافه کنیم مشخص می شود کارهای زیادی انجام شده است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام تصریح کرد: در این دوره تمام تلاش و کوشش مجموعه آموزش و پرورش بر این قرار گرفت که مبادی بیسوادی منقطع شود. یعنی اینکه ورودی های بی سوادی از بین بروند. بیش از ۹۹ درصد از کودکان در پایه اول ابتدایی وارد مدرسه می شوند. و آن مقدار ناچیز باقیمانده به این دلیل است که بعضی از آنها شرایط تحصیل را ندارند و یا آموزش پذیر نیستند.
وی گفت: در سال گذشته ۲۴۷ نفر داشتیم که گفتند تارک تحصیل هستند وارد چرخه آموزش نشدند. ما از این تعداد، ۷۷ نفر را به مدرسه بازگرداندیم. بقیه این افرا دارای بیماری صعب العلاج، دارای مشکلات روحی و جسمی یا متاسفانه فوت شده اند و یا اینکه متاسفانه در خط الراس جغرافیایی ما و استان های همجوار بودند.
علی درویشی تاکید کرد: ما با قاطعیت میتوانیم بگوییم اگر کودکی که در سن بدو ورود به مدرسه (کلاس اول ابتدایی) در سطح استان ایلام وجود داشته و هنوز مدرسه نرفته باشد؛ کسی او را شناسایی و به ما معرفی کند، ما تمام امکانات سخت افزاری و نرم افزاری را برای وی فراهم میکنیم تا به مدرسه برود. و حتی به معرفی کننده هم جایزه میدهیم.
رئیس دستگاه تعلیم و تربیت استان ایلام اظهار داشت: این یک آمار بی نظیر حتی در قیاس با سایر کشورها هست که ۱۰۰ درصد دانش آموزان بدو ورود و لازم تعلیم ما بتوانند وارد گردونه تحصیل شوند که خوشبختانه در استان ما به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی این اتفاق مبارک افتاده است. ما مفتخریم به اینکه این راه را ادامه بدهیم تا دانش تبدیل به چراغ و نوری در دل خانوادههای ما و مسیر آینده را برای جامعه ما روشن کند. چراکه جامعه ای که دانش آموز و معلمش بُرنا باشد حتما بسیار از مشکلات مخاطرات مختلف را نخواهد داشت. دانش آموزی که به مدرسه می آید و یا اینکه بزرگسالی وارد گردونهی تعلیم و تربیت شود دیگر مشکلی را به وجود نخواهد آورد و مشکلات جامعه بسیار کمتر خواهند شد
علی درویشی مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام اضافه کرد: درخواستی که از همگان دارم این است که همه دست به دست هم دهند و کمک کنند تا آن هایی که به هر دلیلی که به گردونه تحصیل و علم نیامده اند به حوزه نهضت سوادآموزی معرفی شوند تا برای آن ها برنامه هایی اجرا گردد. از جمله برنامه های ما این است که این افراد مهارت محور شوند. و یا اینکه به وسیله خانواده خود آموزش ببینند. قطعا امکانات را در اختیار خانواده آنها قرار میدهیم تا به اعضای بیسواد خانواده خود آموزش دهند یا اگر این امکان وجود نداشت تمام امکانات سخت افزاری و نرم افزاری آموزش و پرورش را در اختیار قرار میدهیم تا این مهم محقق شود. سن برای ما ملاک نیست و در هر سنی و در هر کجای استان ما افراد بی سواد باشند؛ اگر شناسایی کنیم مجموعه همکاران ما آمادگی دارند تا آموزش های لازم را به آنها ارائه دهند. سیاست ما در این زمینه استفاده از شیوه های نوین و جذاب تدریس، آموزش مهارتها، استفاده از بسته های آموزشی و ارسال آنها برای جاهای مورد نیاز است که مجموعه ما در این راستا در حال تلاش است.
علی درویشی گفت: خواهش و انتظاری که داریم این است که همهی افرادی که در حوزهی مسائل تربیتی و اجتماعی کار میکنند به آموزش و پرورش در این راستا کمک کنند مخصوصا ائمه جمعه در سطح جامعه ذی نفوذ هستند و توانایی بالایی در جذب و راهبری دارند. تا بتوانیم مبادی بی سوادی را در همه نقاط ببندیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام در پایان از حجت الاسلام و المسلمین کریمی تبار نماینده ولی فقیه و امام جمعه ایلام و نیز حسن بهرام نیا استاندار رئیس شورای آموزش و پرورش استان تقدیر و تشکر کرد