کسب ۴۲ مدال طلا توسط دانشآموزان ایرانی در المپیادهای جهانی طی ۲ سالونیم گذشته
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش سیدرضا حسینی در نشست خبری ضمن تسلیت شهادت اسماعیل هنیه دبیرکل جنبش اسلامی حماس، گفت: امسال ما در سال ۲۰۲۴ میزبان پنجاه و دومین المپیاد جهانی فیزیک بودیم. این میزبانی از چند نظر اهمیت دارد؛ اینکه یک کشور به سطحی میرسد که سوال جهانی طرح کند و دانشآموزان جهان بیایند و این سوالات را پاسخ دهند، خود نشاندهنده سطح علمی کشورمان است. دیدن شرایط فرهنگی و تاریخی و توانایی نخبههای ما توسط دیگران تاثیرات مهمی را باقی خواهد گذاشت. ایجاد اعتماد به نفس ملی در سایر اجزای کشور از دیگر تاثیرات این میزبانی است.
وی با بیان اینکه همه کارهای المپیاد جهانی فیزیک توسط خود نخبگان انجام شد، از طراحی سوالات تا مصححان، گفت: این مراسم از صفر تا صد از دو سال پیش توسط همین بچهها انجام شد و حقیقتا برای کشور آبرو خریدند. امیدوارم از ظرفیت این نخبگان در کشور استفاده شود. این نخبگان عقیده دارند که بدهکار این کشور هستند و معتقدند که باید دینشان را به ایران ادا کنند.
روسیه؛ میزبان المپیاد جهانی فیزیک در سال 2030
حسینی با بیان اینکه از ۴۶ کشور دنیا از جمله چین، روسیه، سنگاپور، رومانی، هند و کره جنوبی و ... در المپیاد جهانی فیزیک در اصفهان شرکت کردند، گفت: هر سال میزبان المپیاد جهانی فیزیک مشخص میشود و برای سال ۲۰۳۰ این میزبانی به روسیه داده شد.
رئیس باشگاه دانشپژوهان جوان افزود: امسال توسط محمد حقجو ما بعد از ۷ سال توانستیم مدال طلای جهانی فیزیک را کسب کنیم. به لحاظ تیمی جزو ۴ تیم برتر جهان قرار گرفتیم، در حالیکه در سالهای گذشته به ترتیب رتبههای ۲۵ و ۱۷ را داشتیم. اولین نفری که امسال مدال نقره را کسب کرد دانشآموزی ایرانی بود. یعنی به اصطلاح نقره یک المپیاد جهانی فیزیک بود.
حسینی با بیان اینکه بازخوردهای بیرونی خوبی از این میزبانی گرفتیم، گفت: المپیاد فیزیک مرحله آزمایشگاهی هم داشت و تمام دستگاههای این آزمایشگاه ساخت ایران بود. مهمانان از نزدیک دستاوردهای فرهنگی و تاریخی و صنعتی ما را دیدند. با سابقه تاریخی ایران آشنا شدند. یک پیوست خوب فرهنگی هم داشتیم و به مهمانان ارائه شد.
حسینی با بیان اینکه سعی کردیم که دانشمندان شهید هستهای خود را معرفی کنیم، گفت: آنها فهمیدند که ایران خیلی قوی است و خدا را شکر الان سفیران فرهنگی خوبی را در کشورهای مختلف داریم.
تمام تیم دانشآموزی ایران در المپیاد ستارهشناسی در روسیه مدال طلا گرفتند
وی ادامه داد: المپیادها در سالهای اخیر رشد خیلی خوبی داشته است. با اعتماد به بچههای المپیادی در این ۲ سال و نیم توانستیم ۴۲ مدال طلای جهانی کسب کنیم. در حالیکه در سالهای قبل ۲۶ مدال طلا داشتیم. در المپیاد ستارهشناسی در روسیه شش دانشآموز را اعزام کردیم که همه آنها مدال طلا گرفتند.
حسینی با بیان اینکه باشگاه چهار سال است که المپیاد اقتصاد را در سطح کشور برگزار میکند اما در المپیاد جهانی شرکت نکرده بود، گفت: المپیاد جهانی اقتصاد المپیاد خیلی مهمی است و قبلا بهصورت غیررسمی در این المپیاد شرکت میکردیم. رتبههای خوبی هم نداشتیم. سال گذشته از بین ۴۷ کشور رتبه ۴۶ را داشتیم. امسال اما برای اولین بار باشگاه خواسته است ذیل باشگاه این اعزام صورت بگیرد. ما امسال شرکت کردیم. از ۵۲ کشور رتبه ۲۷ را کسب کردیم. دو مدال برنز و نقره جهانی را کسب کردیم. دانشآموز خانم صهبا انصاری اهل تهران اولین ایرانی است که توانسته است مدال نقره المپیاد جهانی اقتصاد را کسب کند.
حسینی در ادامه گفت: ما برای اولین بار در المپیاد جهانی هوش مصنوعی شرکت خواهیم کرد. المپیاد نجوم و کامپیوتر را در پیش داریم. در اواسط شهریور المپیادهای جهانی ما به پایان میرسند و امیدوارم در پایان نتایج خیلی خوبی را کسب کنیم.
منبع